Na jubilarnom, 20. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra ASSITEJ, koji je održan u Bjelovaru, članovi Dramskog studija DADA Kazališne družine Pinklec iz Čakovca za izvedbu predstave „The Wall“ osvojili su nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

Prosudbena komisija, koju su činili redateljica Frana Marija Vranković, glumica Marijana Matoković i dramaturg Bruno Margetić dodijelila je i nagradu za dramsko-pedagoški rad „Zvjezdana Ladika“. Ona je otišla u ruke Maje Margarete Fabičević za predstavu Svirko Svemirko skupine Tini Bjelokaz Bjelovarskoga kazališta.

O predstavi

Međuvršnjačko nasilje ne događa se „nekome drugome“, nego baš vašoj djeci. Prema statističkim podacima, svako četvrto dijete izloženo je nekom obliku nasilja koje se često ne prijavljuje, a nasilnici su sve mlađi. Predstava „The Wall“ govori upravo o ovom problemu koji, po uzoru na svjetske trendove, sve više maha uzima i u našoj zemlji.

Predstavu je režirao voditelj Dramskog studija DADA, Davor Dokleja. Autorica teksta je Kristina Štebih. Igraju Antonija Mrla (Marija), Neven Matoša (F), Matej Žerjav (Pajdo), Marko Zidarić (Buraz), Asja Vidović (Slađana), Tina Čatlaić (Nina), Ena Jagec, Hana Marciuš, Nina Bočkaj, Katarina Pintarić, Aleksandar Filo, Hana Tisaj, Ivan Munđar (Kor) te Alen Barbić (domar Valent).

the wall

Predstavu možete pogledati danas u Vatrogasnom domu u Prelogu, u sklopu Festivala kazališnih amatera Međimurja. Početak je u 21 sati i 15 minuta, a ulaz je slobodan.

Komentari

Komentara