Povežite se s nama

Sport

Tihana Vusić i Jurica Kavran do odličnog petog mjesta u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

SPK Varaždin

U Budimpešti je proteklog vikenda održano veliko međunarodno natjecanje u sportskom plesu Buda Open 2017 u organizaciji Dance Sport Art kluba i svjetske sportsko plesne federacije WDSF, a par Sportsko plesnog kluba Varaždin Tihana Vusić i Jurica Kavran osvojili su peto mjesto.

Natjecanje je započelo s osminom finala 40 prijavljenih parova u latinoameričkim plesovima, koje su odličnim nastupom prošli i plasirali se u četvrtfinale s 25 parova, a zatim i u polufinale s 14 najboljih parova. Otplesavši na vrlo visokoj razini, plasirali su se u finale zajedno s tri para iz Češke i dva para iz Rumunjske. Finale je bilo vrlo izjednačeno, a naš par je na kraju zauzeo peto mjesto, iako je ostao dojam da su trebali ostvariti još bolji rezultat.    

U standardnim plesovima, u iznimno jakoj konkurenciji parova iz samog svjetskog vrha, Tihana i Jurica su uspješno prošli osminu finala s 33 para i četvrtfinale s 24 para, te se plasirali u polufinale 12 najboljih parova, otplesali jako dobro, ali se ipak nisu uspjeli probiti u finale, nego su natjecanje završili na devetom mjestu.

Tihani i Jurici slijedi nastup na WDSF turniru u Zagrebu.

Izvor:
Foto:

Sport

Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec organiziraju Kup Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote, 23. rujna, sa startom i ciljem u Čakovcu, održat će se Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu za 2023. godinu.

Utrka se organizira po pravilima UCI-ja i Hrvatskog biciklističkog saveza, a mogu nastupiti pojedinci i ekipe, strane i domaće, u kategorijama kadeta, juniorki, žena U23 i žena elite te u kategoriji veterana koja se neće bodovati za Kup.

Natjecatelji trebaju imati godišnju licencu za 2023. godinu i liječničko uvjerenje ne starije od šest mjeseci.

Staza je duga 31 km, a nakon starta kod trgovačkog centra Eurospin u Obrtničkoj ulici 2 u Čakovcu, vodit će kroz Brezje, Pleškovec, Frkanovec, Plešivicu, Zebanec, Štrukovec, Žiškovec, Sljemenice, Mačkovec i Šenkovec, do cilja u Čakovcu.

Staza neće biti zatvorena za promet, a utrka će se odvijati pod policijskom pratnjom.

Prijave su moguće najkasnije do srijede 20. rujna 2023. godine do 20 sati na: [email protected]

Start utrke veterana najavljen je za 15 sati i oni će voziti jedan krug, dok će ostali natjecatelji voziti dva kruga, odnosno 62 km, sa startom u 16 sati.

Natjecatelji će startne brojeve moći podići 30 minuta prije početka pojedine utrke, a za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji osigurane su medalje.

Organizatori utrke su Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec.

Nastavite čitati

Sport

Uspješan nastup varaždinskih Vidra u Slavonskom Brodu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavonski Brod je u subotu, 16. rujna bio domaćin 2. Parasportskih igara mladih – Memorijal Anto Ćavar.

Sudionici iz svih krajeva Hrvatske na sportskim terenima odmjerili su snage u atletici, plivanju, stolnom tenisu, boćanju, karateu, taekwondou, tenisu, košarci u kolicima te u obaranju ruku osoba s invaliditetom. 

U paraplivanju je sudjelovalo 47 plivača iz šest klubova. Plivački klub Vidra  imao je četvero predstavnika: mlađu seniorku Brunelu Hrženjak, mlađu juniorku Orynu Svorinu, mlađeg kadeta Edu Kokijera i mlađeg juniora Ivana Kliškinjića uz vodstvo trenera Siana Leona Thiasa.

Svi su nastupili na 50 m slobodno. Brunela Hrženjak osvojila je 2. mjesto u grupi i 3. mjesto cjelokupne kategorije. Oryna Svorina je osvojila 3. mjesto u grupi, Edo Kokijer drugo, a Ivan Kliškinjić 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje