Povežite se s nama

Sport

Tihana Vusić i Jurica Kavran do odličnog petog mjesta u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

SPK Varaždin

U Budimpešti je proteklog vikenda održano veliko međunarodno natjecanje u sportskom plesu Buda Open 2017 u organizaciji Dance Sport Art kluba i svjetske sportsko plesne federacije WDSF, a par Sportsko plesnog kluba Varaždin Tihana Vusić i Jurica Kavran osvojili su peto mjesto.

Natjecanje je započelo s osminom finala 40 prijavljenih parova u latinoameričkim plesovima, koje su odličnim nastupom prošli i plasirali se u četvrtfinale s 25 parova, a zatim i u polufinale s 14 najboljih parova. Otplesavši na vrlo visokoj razini, plasirali su se u finale zajedno s tri para iz Češke i dva para iz Rumunjske. Finale je bilo vrlo izjednačeno, a naš par je na kraju zauzeo peto mjesto, iako je ostao dojam da su trebali ostvariti još bolji rezultat.    

U standardnim plesovima, u iznimno jakoj konkurenciji parova iz samog svjetskog vrha, Tihana i Jurica su uspješno prošli osminu finala s 33 para i četvrtfinale s 24 para, te se plasirali u polufinale 12 najboljih parova, otplesali jako dobro, ali se ipak nisu uspjeli probiti u finale, nego su natjecanje završili na devetom mjestu.

Tihani i Jurici slijedi nastup na WDSF turniru u Zagrebu.

Izvor:
Foto:

Sport

Što se to događa s Dubravkom-Zagorac koja ima gol razliku 0:51?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Dejan Krmar

Što se to događa s Dubravkom – Zagorac koja se nakon 4. kola u 4. HNL Čakovec – Varaždin nalazi na posljednjem mjestu lige s četiri poraza s nevjerojatnom gol razlikom 0:51.

– Bivša uprava je otišla. Većina igrača od prošle sezone je otišla igrati u druge klubove u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Sad imamo ono što imamo.  Igraju mi većinom 16-godišnjaci, uz dva do tri seniorska igrača. Ne možete s njima napraviti niti kvalitetan seniorski trening. Također, ima tu i nekih igrača koji su zalutali u nogomet, no znao sam što me čeka. Dobro da nam gol razlika nije 0:100, ali obećao sam da ću sigurno ostati do 15. listopada – objasnio je Mario Ister, trener nogometaša iz Turčina.

Klub, koji je godinama bio konstanta u četvrtom rangu se rasuo, a nova uprava kluba odlučila se da će sezonu iznijeti domaći mladi dečki.

– Preveliki su bili zahtjevi nekih igrača i odlučili smo da nećemo biti talac nekih igrača. Također, prijašnja uprava, bili su to mladi dečki koji nisu bili svjesni toga da će morati mnogo svojeg vremena odvojiti da bi klub normalno funkcionirao. Prijašnji predsjednik na kraju je ostao sam, a opet je bio opterećen ogromnim zahtjevima igrača, i podnio je ostavku. Ja sam jedini ostao u klubu od prijašnje garniture – priča Nikola Špicer, tajnik NK Dubravke-Zagorac objasnivši zašto je se klub odlučio orijentirati samo na domaće snage.

– Malo je frustrirajuće kad konstantno teško gubite, no odlučili smo se na jedan reset budući da iduće sezone više neće biti 4. HNL i da nitko nikuda ne ispada. Imaju ti mladi igrači potencijala i samo ih treba istrpjeti – dodao je Špicer.

Nogometaše iz Turčina u nedjelju čeka derbi začelja 5. kola kod Galeba u Oporovcu koji također ima nula bodova na kontu.

Možda je to prilika za golobrade mladiće da upišu i prve bodove.

Nastavite čitati

Sport

3. HNL: Varteks i Podravina protiv svojih protivnika odigrali bez pobjednika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti 6. kola 3. HNL Sjever, a oba predstavnika iz Varaždinske županije upisali su remije.

Varteks je na stadionu Sloboda odigrao bez golova protiv Bjelovara, dok je utakmica Podravine i Rudara iz Murskog Središća u Ludbregu završila 2:2.

Od međimurskih predstavnika Polet je u Sv. Martinu na Muri pobijedio Podravac 3:0, a Međimurje je odigralo 1:1 s križevačkim Radnikom.

U idućem kolu Varteks gostuje kod Podravca, a Podravine odlazi u goste Bjelovaru.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje