Povežite se s nama

Međimurje

Tihana Zak Tompoš izabrana za zapovjednicu DVD-a Mihovljan

Objavljeno:

- dana

IZBORNA SKUPŠTINA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan u subotu, 4. ožujka, odabralo je svoje novo vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje.

Josip Jezernik izabran je za predsjednika DVD-a, a Tihana Zak Tompoš nova je zapovjednica. Na ovoj izbornoj skupštini rezimirana je protekla godina te su najavljeni planovi za ovu godinu.

Aktivnosti

DVD Mihovljan je, poput ostalih vatrogasnih društava s područja Grada, u protekloj godini glavninu svog rada usmjerio prema podizanju spremnosti svojih članova, edukaciji građana o opasnostima od požara, aktivnostima unutar svoga mjesnog odbora i radu s mladima. Značajnijih intervencija o opasnostima od požara nije bilo, prvenstveno zbog prošlogodišnjeg rada  DVD-a te visoke svjesnosti stanovništva o opasnostima od požara.

Žena na poziciji

Za predsjednika DVD-a Mihovljan u sljedećem razdoblju ponovno je izabran Josip Jezernik. Zamjenik je Josip Mrazović, a zapovjednica je Tihana Zak Tompoš. Za zamjenika zapovjednice izabran je Igor Posedi, tajnica je Martina Pongračić, a Julija Pintarić je blagajnica. Ovime je DVD u Mihovljanu postalo jedino dobrovoljno vatrogasno društvo u Međimurju koje ima ženu zapovjednicu, a takvih je u ostatku Hrvatske još samo osam. Čestitajući novoizabranom vodstvu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da mihovljanski DVD iz godine u godinu pokazuje svoju obučenostii vještinu na brojnim natjecanjima, na kojima bilježe dobre rezultate.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje