Povežite se s nama

Međimurje

Tihana Zak Tompoš izabrana za zapovjednicu DVD-a Mihovljan

Objavljeno:

- dana

IZBORNA SKUPŠTINA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan u subotu, 4. ožujka, odabralo je svoje novo vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje.

Josip Jezernik izabran je za predsjednika DVD-a, a Tihana Zak Tompoš nova je zapovjednica. Na ovoj izbornoj skupštini rezimirana je protekla godina te su najavljeni planovi za ovu godinu.

Aktivnosti

DVD Mihovljan je, poput ostalih vatrogasnih društava s područja Grada, u protekloj godini glavninu svog rada usmjerio prema podizanju spremnosti svojih članova, edukaciji građana o opasnostima od požara, aktivnostima unutar svoga mjesnog odbora i radu s mladima. Značajnijih intervencija o opasnostima od požara nije bilo, prvenstveno zbog prošlogodišnjeg rada  DVD-a te visoke svjesnosti stanovništva o opasnostima od požara.

Žena na poziciji

Za predsjednika DVD-a Mihovljan u sljedećem razdoblju ponovno je izabran Josip Jezernik. Zamjenik je Josip Mrazović, a zapovjednica je Tihana Zak Tompoš. Za zamjenika zapovjednice izabran je Igor Posedi, tajnica je Martina Pongračić, a Julija Pintarić je blagajnica. Ovime je DVD u Mihovljanu postalo jedino dobrovoljno vatrogasno društvo u Međimurju koje ima ženu zapovjednicu, a takvih je u ostatku Hrvatske još samo osam. Čestitajući novoizabranom vodstvu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da mihovljanski DVD iz godine u godinu pokazuje svoju obučenostii vještinu na brojnim natjecanjima, na kojima bilježe dobre rezultate.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje