Povežite se s nama

Međimurje

Tihana Zak Tompoš izabrana za zapovjednicu DVD-a Mihovljan

Objavljeno:

- dana

IZBORNA SKUPŠTINA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan u subotu, 4. ožujka, odabralo je svoje novo vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje.

Josip Jezernik izabran je za predsjednika DVD-a, a Tihana Zak Tompoš nova je zapovjednica. Na ovoj izbornoj skupštini rezimirana je protekla godina te su najavljeni planovi za ovu godinu.

Aktivnosti

DVD Mihovljan je, poput ostalih vatrogasnih društava s područja Grada, u protekloj godini glavninu svog rada usmjerio prema podizanju spremnosti svojih članova, edukaciji građana o opasnostima od požara, aktivnostima unutar svoga mjesnog odbora i radu s mladima. Značajnijih intervencija o opasnostima od požara nije bilo, prvenstveno zbog prošlogodišnjeg rada  DVD-a te visoke svjesnosti stanovništva o opasnostima od požara.

Žena na poziciji

Za predsjednika DVD-a Mihovljan u sljedećem razdoblju ponovno je izabran Josip Jezernik. Zamjenik je Josip Mrazović, a zapovjednica je Tihana Zak Tompoš. Za zamjenika zapovjednice izabran je Igor Posedi, tajnica je Martina Pongračić, a Julija Pintarić je blagajnica. Ovime je DVD u Mihovljanu postalo jedino dobrovoljno vatrogasno društvo u Međimurju koje ima ženu zapovjednicu, a takvih je u ostatku Hrvatske još samo osam. Čestitajući novoizabranom vodstvu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da mihovljanski DVD iz godine u godinu pokazuje svoju obučenostii vještinu na brojnim natjecanjima, na kojima bilježe dobre rezultate.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovom uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijnkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!