Studenti FOI-ja Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec sudjelovali su u međunarodnom finalu Adria-Balkan L’Oreal Brandstorm prestižnog natjecanja.

Riječ je o najvećem svjetskom studentskom natjecanju i održava se već preko 25 godina u 63 države sa preko 34.000 studenata diljem svijeta.

Partner ovogodišnjeg Brandstorma je L’Oreal Future of Skincare Experience, a zadatak je bio unaprijediti i inovirati njegu kože, u skladu s misijom branda.

– Za Brandstorm natjecanje saznali smo preko maila asistentice Ivane Đunđek-Kokotec, mag. oec., te nas je odmah zainteresiralo. Međutim za prijavu na natjecanje bilo je potrebno formirati tim od troje studenata pa smo na preporuke asistentice Marijane Bubanić mag. oec. čule za kolegu informatičara Stjepana za kojeg je ona dala sve pohvale i predstavila ga kao odličnog kandidata. Time smo odlučili spojiti naša znanja i vještine iz ekonomije i informatike, a ono što nas je povezalo je ljubav prema tehnologiji, marketingu, prestižnim brendovima i visokoj modi. Odlučili smo se prijaviti, a tek po završetku prijava bio nam je otkriven konkretan zadatak. U sklopu natjecanja trebali smo sami osmisliti cjelokupno poslovno rješenje kao da osnivamo startup kroz zadana četiri ključna kriterija: inovativnost, korisnost, ostvarivost i proširivost – objasnili su studenti.

Sam početak je bio vrlo težak, objašnjavaju. Za natjecanje smo saznali dva tjedna prije predaje prve faze rješenja, što nas ih je natjeralo da daju sve od sebe.

– Možemo reći da je bilo dana kada smo radili i preko 10 sati dnevno – rekli su.

U pripremi rješenja puno nam im značila pomoć i podrška mentorice Ivane Đunđek Kokotec mag. oec, kojoj se ovom prilikom zahvaljuju. Također zahvaljuju doc. dr. sc. Petri Grd i Dr. sc. Bogdanu Okrešu Đurić za 3D isprintan model te doc. dr. sc. Martini Tomičić Furjan za evaluaciju poslovnog modela te Filipu Novačkom na predivnim slikama tima za predselekcijsku fazu prijave.

– Sudjelovanje na L’Oreal Brandstormu bilo je odlično iskustvo u kojem smo imali priliku vidjeti kako funkcionira jedna svjetska kompanija poput L’Oreala te upoznati ostale natjecatelje i umrežiti se. Dok nam za sljedeću godinu ostaje osigurati karte za svjetsko finale Brandstorma u Parizu – navode sjajni studenti Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec.

Komentari

Komentara

loading...