Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti FOI-ja ušli u finale prestižnog L’Oreal Brandstorm svjetskog studentskog natjecanja

Objavljeno:

- dana

Studenti FOI-ja Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec sudjelovali su u međunarodnom finalu Adria-Balkan L’Oreal Brandstorm prestižnog natjecanja.

Riječ je o najvećem svjetskom studentskom natjecanju i održava se već preko 25 godina u 63 države sa preko 34.000 studenata diljem svijeta.

Partner ovogodišnjeg Brandstorma je L’Oreal Future of Skincare Experience, a zadatak je bio unaprijediti i inovirati njegu kože, u skladu s misijom branda.

– Za Brandstorm natjecanje saznali smo preko maila asistentice Ivane Đunđek-Kokotec, mag. oec., te nas je odmah zainteresiralo. Međutim za prijavu na natjecanje bilo je potrebno formirati tim od troje studenata pa smo na preporuke asistentice Marijane Bubanić mag. oec. čule za kolegu informatičara Stjepana za kojeg je ona dala sve pohvale i predstavila ga kao odličnog kandidata. Time smo odlučili spojiti naša znanja i vještine iz ekonomije i informatike, a ono što nas je povezalo je ljubav prema tehnologiji, marketingu, prestižnim brendovima i visokoj modi. Odlučili smo se prijaviti, a tek po završetku prijava bio nam je otkriven konkretan zadatak. U sklopu natjecanja trebali smo sami osmisliti cjelokupno poslovno rješenje kao da osnivamo startup kroz zadana četiri ključna kriterija: inovativnost, korisnost, ostvarivost i proširivost – objasnili su studenti.

Sam početak je bio vrlo težak, objašnjavaju. Za natjecanje smo saznali dva tjedna prije predaje prve faze rješenja, što nas ih je natjeralo da daju sve od sebe.

– Možemo reći da je bilo dana kada smo radili i preko 10 sati dnevno – rekli su.

U pripremi rješenja puno nam im značila pomoć i podrška mentorice Ivane Đunđek Kokotec mag. oec, kojoj se ovom prilikom zahvaljuju. Također zahvaljuju doc. dr. sc. Petri Grd i Dr. sc. Bogdanu Okrešu Đurić za 3D isprintan model te doc. dr. sc. Martini Tomičić Furjan za evaluaciju poslovnog modela te Filipu Novačkom na predivnim slikama tima za predselekcijsku fazu prijave.

– Sudjelovanje na L’Oreal Brandstormu bilo je odlično iskustvo u kojem smo imali priliku vidjeti kako funkcionira jedna svjetska kompanija poput L’Oreala te upoznati ostale natjecatelje i umrežiti se. Dok nam za sljedeću godinu ostaje osigurati karte za svjetsko finale Brandstorma u Parizu – navode sjajni studenti Katarina Ban, Anamarija Grkavac i Stjepan Rakarec.

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!