Povežite se s nama

Međimurje

Tjedan druženja, igre, zabave, ali i pomaganja drugima

Objavljeno:

- dana

POČEO DJEČJI TJEDAN U VARAŽDINU

Porukama djece odraslima i odraslih djeci na varaždinskom Korzu točno u podne u povodu Međunarodnog dječjeg dana jučer je započelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Varaždinu pod motom “Ljubav djeci prije svega” u organizaciji Društva Naša djeca Varaždin.

Kao i svake godine, i ove godine Dječji tjedan obilježit će se brojnim programima, a novost je to što će ove godine biti uključeni i oni najmlađi. 

Kraj projekta “Koliko su teške školske torbe”

Tako je već danas, drugog dana održavanja Dječjeg tjedna, na rasporedu baby fitness namijenjen mamama i bebama u Društvu Naša djeca Varaždin, program s kojim se krenulo ove godine. U V. osnovnoj školi Varaždin s početkom u 14 sati simbolično će se obilježiti kraj projekta “Koliko su teške školske torbe” koji su pokrenuli članovi Dječjeg foruma i koji je rezultirao postavljanjem ormarića u varaždinske osnovne škole. U 15 sati održat će se akcija “Daj 10 za dječja prava u svijetu” na Korzu.
Treći dan Dječjeg tjedna, srijeda 8. listopada, rezerviran je za obitelj. Tog dana će djeca sa svojim obiteljima uživati u onome što vole najviše na svijetu – igri.

Humanitarna akcija “Pun kofer prijateljstva” održat će se u 10 sati u subotu 11. listopada

U petak će opet za bebe i mame u prostorijama DND-a Varaždin biti organiziran baby fitness od 10 do 10:45 sati, dok će se u 16 sati održati susret volontera iz akcije ”Za osmijeh djeteta u bolnici”. U 17 sati održat će se prezentacija učenja znakovnog jezika za bebe pod nazivom “Baby signs”. Dječji tjedan završava akcijom “Pun kofer prijateljstva”. Riječ je o humanitarnoj akciji koja će se održati u 10 sati u subotu 11. listopada u kojoj svi koji žele mogu donijeti kofere, školski pribor, edukativne igračke i garderobu za djecu stradalu u poplavama. Uza sve to u DND-u Varaždin čitat će se priče djeci igraonice i predškole.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje