Povežite se s nama

Međimurje

Tjedan palijativne skrbi u Međimurju: brojni sadržaji pod zajedničkim sloganom “Nemojmo ostaviti same one koji pate”

Objavljeno:

- dana

NAJAVA

Dom zdravlja Čakovec u suradnji s drugim institucijama palijativne skrbi u Međimurju, povodom Svjetskog dana palijativne skrbi, koji se obilježava 14. listopada, organizira “Tjedan palijative” pod sloganom “Palijativna skrb – nemojmo ostaviti same one koji pate”.

Cilj obilježavanja Tjedna palijativne skrbi između ostalog je i podizanje svijesti profesionalaca i građana kroz različite aktivnosti, edukacije, predavanja, radionice i stručne skupove.

Program obilježavanja počinje u ponedjeljak 9. listopada u zgradi Scheier u Čakovcu, kada će se u 13 sati svečano otvoriti Tjedan palijative te će tom prilikom biti predstavljene službe palijativne skrbi Međimurske županije. U utorak je na programu radionica za medicinske sestre, koja će se održati u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec s početkom u 13 sati.

Stručni skup profesionalaca uključenih u palijativnu skrb na rasporedu je u srijedu u 14 sati u Županijskoj bolnici Čakovec, a istog dana u Prelogu u 19 sati u Domu kulture bit će izveden besplatni program vježbanja salse i aerobika.

Sudionike Tjedna palijative očekuju još predavanja “Kako na vrijeme prepoznati palijativnog bolesnika” i “Skrb za bolesnika sa traheostomom i gastrostomom”, kao i radionica “Psihološka podrška u palijativnoj skrbi”.

Građani će pak sve o načinu funkcioniranja palijativne skrbi u Međimurskoj županiji moći saznati u subotu u centru Čakovca na info štandu od 10 do 12 sati.

Izvor:
Foto: ilustracija

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje