FOTOMuzej anđela
IZVORMuzej anđela

U cilju da djeci Varaždina djetinjstvo bude još sadržajnije, i ove godine Muzej anđela organizira radionice pod nazivom „Svijet bajki u Muzeju anđela“.

Radionice se održavaju svaki tjedan ponedjeljkom i srijedom, a ona u 17 sati namijenjena je predškolskom uzrastu, dok je u 18 sati namijenjena školskom uzrastu.

– Ponedjeljkom novu bajku pripovijeda profesionalna pripovjedačica bajki Đurđica Dropuljić.
Nakon odslušane bajke slijedi izražavanje doživljaja kroz kazalište sjena, lutaka, zamrznute slike iz bajke – navode iz Muzeja anđela.

Objašnjavaju da srijedom ponavljaju bajku, nakon čega slijedi likovna radionica na temu bajke, pod vodstvom slikara Željka Prsteca, koji djeci otkriva male tajne likovne umjetnosti.

– Cilj ovih radionica je potaknuti kod djece maštovitost, kreativnosti, te sadržajno izražavanje govorom, glumom ili likovnim izričajem. Svakako se preporuča djeci koja vole slušati bajke, izražavati doživljaj govorom, glumom i pokretom, introvertiranoj djeci, a osobito koristi djeci s poteškoćama u govoru – stoji u najavi.

Iz Muzeja anđela naveli su i nekoliko razloga zašto je bajka važna u životu djeteta.

– Bajke su jednostavne priče koje djeca shvaćaju vrlo ozbiljno, u kojoj glavni junak iznenada
ostavi svakidašnju okolinu i krene u kraljevstvo čuda u kojem sretno prebrodi najveće
poteškoće i vraća se kao pobjednik u svakidašnji život i tada dugo i sretno živi. Bajke su uz priče i prvi kontakt djeteta s književnošću, neiscrpni izvor mašte i poticaj djetetu
da na najjednostavniji način promiče pozitivne ljudske vrijednosti, plemenitost i dobrotu.
U bajkama uvijek zloću, spletke i intrige pobjeđuje dobrota i plemenitost, a sva zla uvijek su
kažnjena. Bajku dijete prihvaća na krilima mašte, bajka mu hrani dušu, potiče ga na govor,
izražavanje kroz pokret, likovni izričaj, stvaralaštvo. Bajka je poticajna za kasniji razvoj individue – navode iz Muzeja.

Cijena radionice iznosi 20 kuna po dolasku, a braća plaćaju u pola manju cijenu.

Komentari

Komentara