Povežite se s nama

U fokusu

Tko će biti novi ravnatelj Opće bolnice Varaždin?

Objavljeno:

- dana

UPRAVNO VIJEĆE OTVARA MOLBE

Tko će biti novi ravnatelj Opće bolnice Varaždin? Odgovor na ovo pitanje znat će se, vjerojatno, već ovog tjedna.

 

Naime, 9. ožujka bio je zadnji dan za podnošenje molbi na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Varaždin koji je raspisan 22. veljače.

Koliko je molbi stiglo, odnosno, tko se sve javio na natječaj predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek nam u petak nije znao reći.

– Da, u četvrtak je bio zadnji dan za predaju molbi, no treba još pričekati na eventualne molbe koje će stići poštom, pa vam ne mogu reći koliko je molbi stiglo i tko se javio na natječaj. Više ću moći reći u ponedjeljak, nakon sjednice Upravnog vijeća Bolnice, s obzirom da je na dnevnom redu sjednice otvaranja pristiglih molbi za ravnatelja  – rekao je u petak Šantek.

Navodi da odluku o novom ravnatelju Upravno vijeće Bolnice neće donijeti odmah.

– Članovi Upravnog vijeća trebaju nekoliko dana da razmisle o kandidatima i kome će dati povjerenje – rekao je Šantek.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati