Povežite se s nama

U fokusu

Tko će biti novi ravnatelj Opće bolnice Varaždin?

Objavljeno:

- dana

UPRAVNO VIJEĆE OTVARA MOLBE

Tko će biti novi ravnatelj Opće bolnice Varaždin? Odgovor na ovo pitanje znat će se, vjerojatno, već ovog tjedna.

 

Naime, 9. ožujka bio je zadnji dan za podnošenje molbi na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Varaždin koji je raspisan 22. veljače.

Koliko je molbi stiglo, odnosno, tko se sve javio na natječaj predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Zoran Šantek nam u petak nije znao reći.

– Da, u četvrtak je bio zadnji dan za predaju molbi, no treba još pričekati na eventualne molbe koje će stići poštom, pa vam ne mogu reći koliko je molbi stiglo i tko se javio na natječaj. Više ću moći reći u ponedjeljak, nakon sjednice Upravnog vijeća Bolnice, s obzirom da je na dnevnom redu sjednice otvaranja pristiglih molbi za ravnatelja  – rekao je u petak Šantek.

Navodi da odluku o novom ravnatelju Upravno vijeće Bolnice neće donijeti odmah.

– Članovi Upravnog vijeća trebaju nekoliko dana da razmisle o kandidatima i kome će dati povjerenje – rekao je Šantek.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje