Povežite se s nama

Zabava & Stil

Tko će biti svjetski prvak u “Čovječe ne ljuti se!, a tko će se okititi “drekastom” medaljom

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu Prvenstvo

Pred nama je sportski događaj godine u svijetu i ovom dijelu galaksije – 2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” u organizaciji Udruge Trash.

 I ove godine na kultnim Olimpijskim igrama društvenih igara očekuju se borci iz svih dijelova Varaždina, a prvenstvo će ove godine imati i međunarodni karakter jer je svoj dolazak najavila i jaka reprezentacija Međimurja. Prijave za natjecanje su otvorene i svi ljubitelji sporta, borbe i dobre zabave pozvani su da se prijave. Pobjednik će biti nagrađen peharom “Zlatni banzek” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a gubitnik prvenstva tradicionalnom “Drekastom medaljom”.

2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe, ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” bit će održano u subotu, 17. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu.

Društvenu igru ‘Čovječe, ne ljuti se’ znaju gotovo svi no disciplina Onk Bak nije igra već borba. Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. Onk Bak ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika, ali i poraženog. Pobjednik se nagrađuje posebnih peharom “Zlatnim banzekom”, dok se poraženom dodjeljuje mitska “drekasta” medalja koja zauvijek označava njegov poraz, a dužan je nositi i “kapu” kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali. Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Prijave za natjecanje su otvorene, a prijaviti se mogu samo punoljetne osobe. Kotizacija iznosi 30 kuna, a uplaćuje se na mjestu događaja prilikom preuzimanja figurica i kockice. Zainteresirani za nastup moraju poslati svoje ime i prezime, e-mail adresu, borbeno ime ili nadimak te godinu rođenja na e-mail [email protected] ili u inbox facebook stranice Udruge Trash. Prijavljenim igračima putem e-maila bit će dostavljena pravila igre i ostali detalji natjecanja.

Pobjednik natjecanja bit će nagrađen “Zlatnim banzekom” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna dok će poraženom biti dodijeljena “Drekasta medalja”.

Podsjetimo, prošle je godine na prvenstvu nastupilo 28 boraca iz svih dijelova Varaždina i šire, a titulu prvaka Varaždina i svijeta osvojio je borac kodnog imena Jourek FTP koji je najavio da kreće u obranu titule. Riječ je o iskusnom igraču koji je ubilježio i nastupe na neslužbenim svjetskim prvenstvima u varaždinskom Gojancu i mađarskom Kaposvaru no bez većih uspjeha.Titula najgoreg igrača prvenstva je pak nakon šokantne završnice pripala je borcu kodnog imena Titan kojemu je tako dodijeljena «Drekasta medalja».

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Koncert Tereze Kesovije 4. listopada u Čakovcu uoči Svjetskog dana učitelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uoči Svjetskog dana učitelja Međimurska županija organizira koncert glazbene dive Tereze Kesovije koji će se održati u utorak, 4. listopada, u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Ulaz na koncert je besplatan, a ulaznice se mogu podići na blagajni Centra za kulturu Čakovec, u Caffe baru Bedem u “Riznici Međimurja” ili rezervirati na Facebook profilu Međimurske županije te podići na dan koncerta.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada kako bi se istaknuo značaj ove profesije u oblikovanju budućnosti svakog društva te kako bi se zahvalilo svim učiteljima, profesorima i djelatnicima u obrazovanju na njihovom trudu i predanosti svom poslu.

– Pozivamo sve Međimurke i Međimurce, a posebice naše učitelje i profesore, da nam se u utorak pridruže na koncertu kako bismo zajedno obilježili Svjetski dan učitelja – kažu iz Međimurske županije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Poznati ludbreški komičar Aleksandar Lazić najavio utakmicu Hajduka i Tehničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U šesnaestini finala Hrvatskog kupa u u srijedu 12. listopada, Hajduk će gostovati kod Tehničara iz Cvetkovca.

Tehničar je osvojio Županijski kup Koprivničko-križevačke županije, a također je i vodeća momčad Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Klub je utakmicu odlučio najaviti šaljivim video zapisom u kojem glavnu ulogu igra komičar Aleksandar Lazić.

– Ti, ti, ti, ti i vas četvorica čuvate Livaju. Ne da ne smije loptu dobiti nego Livaja ne smije sunca vidjeti. Slavek, dok je gužva, ti se samo sruši u šesnaestercu, sudac će svirati penal, ja sam sve dogovorio s njim, prodavao sam mu odojke. Ali ne u našem šesnaestercu, nego u njihovome – govori u jednom trenutku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje