Povežite se s nama

Crna kronika

Tko je kriv? Semafor u Knegincu već deset dana ne radi, danas i prva nesreća, policija nemoćna

Objavljeno:

- dana

Samo dva dana nakon što je Regionalni upozorio na opasnost koja prijeti zbog pokvarenog semafora na iznimno frekventnom raskrižju Topličke, Vukovarske i državne ceste D3 u Gornjem Knegincu, tu se dogodila  prometna nesreća.

Danas pred večer došlo je do sudara dva osobna automobila, u kojemu na sreću nitko nije stradao. Oba automobila su pretrpjela materijalnu štetu, a još dugo nakon nesreće jedan je od oštećenih automobila stajao usred križanja, zbog čega je promet regulirala policija.

Vozači koji ovom cestom svakodnevno putuju u Varaždin na posao, smatrali su da je samo pitanje dana kad će netko stradati u pokušaju da  se među jurećim automobilima na državnoj cesti, “progura” preko raskrižja iz smjera Varaždinskih Toplica prema Zagrebačkoj ulici i Varaždinu.

Semafor na križanju državne ceste Goričan – Varaždin – Zagreb – Rijeka (D3) Topličke i Vukovarske ulice ne radi već punih devet dana, tek treperi žuto svijetlo. To je, smatra se, iznimno opasno, a što će potvrditi svatko tko se makar jednom našao u situaciji da mora ovdje preći preko državne ceste.

– Svako jutro idem ovuda i načekam se da prođem, a i onda se moram gurati jer na brzoj cesti rijetko je tko spreman usporiti i pustiti nas sa sporedne da se uključimo u promet -rekao nam je prije dva dana Siniša iz Gornjeg Kneginca.

Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta tada je odgovorio da se čeka dio vrijedan 16.000 kuna, potreban za popravak semafora oštećenog prije devet dana u prometnoj nesreći.

Pritom je rekao da bi semafor trebao biti popravljen ovoga tjedna.

Iz policije neslužbeno saznajemo da je isto rečeno i njima, a oni sami nemaju nikakvu ingerenciju nad ovom cestom, iako građani često baš njih prozivaju za opasnost koja prijeti zbog deset dana čekanja na popravak semafora.

– I mi zovemo, ispitujemo i molimo da se semafor što prije popravi. Ovo je jako opasno i toga smo svjesni pa zbog sigurnosti vozača želimo što hitniji popravak. Međutim, nemoćni smo – rečeno nam je iz PU varaždinske.

 

 

 

 

Crna kronika

Pijani vozač kod Ivanca završio na triježnjenju, a mladić u Sigecu Ludbreškom uhićen zbog promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

U nedjelju, 5. veljače, oko 05.45 sati u mjestu Slokovec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 32 godina pod utjecajem alkohola od 0.97 promila upravljao je osobnim vozilom iz smjera Kapele Podravske u smjeru Ludbrega. Brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u lijevu stranu van kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udario u cestovni jarak, izvjestila je policija. U prometnoj nesreći ozljede je zadobio vozač i njegov 25-godišnji putnik.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Koprivnica dok im ozljede nisu okvalificirane.

PU varaždinska je proteklog vikenda imala posla s još alkoholiziranih vozača koji su zbog toga isključeni iz prometa, dva vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja.

U nedjelju, 5. veljače, oko 04.19 sati u mjestu Jerovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.27 promila upravljao 33-godišnjak. Kako je postajala opravdana bojaznost daljnjeg činjenja prekršaja isti priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U nedjelju, 5. veljače, oko 23.50 sati u Sajmišnoj ulici u mjestu Sigetec Ludbreški, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da isti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.98 promila.

Isti je uhićen i priveden u službene prostorije PP Ludbreg, gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do sprovođenja na sud. Protiv 26-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijan se u Vučetincu autom zaletio u ogradu i samo otišao, ali za sat vremena ga je našla policija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U nedjelju, 5. veljače, oko 21:20 sati u Vučetincu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 25-godišnji vozač osobnog automobila, javila je PU međimurska.

Upravljajući Peugeotom 206, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom ulice u Vučetincu, pod utjecajem alkohola od 2,69 g/kg, 25-godišnji vozač u jednom trenutku vozilom je sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 80-godišnjaka.

Nakon nesreće vozač je pješke napustio mjesto događaja, a da prethodno oštećenom vlasniku nije ostavio svoje osobne podatke te podatke o vozilu s kojim je prouzrokovao prometnu nesreću.

Odbjegli vozač pronađen je u 22:15 sati u Vučetincu, nedaleko mjesta događaja prometne nesreće, gdje je zatražio liječničku pomoć te je vozilom hitne medicinske prevezen u čakovečku Bolnicu. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje