Povežite se s nama

U fokusu

Tko je to zainteresiran za zemljište i hale bivše tvrtke BBS u Podrutama kod Novog Marofa?

Objavljeno:

- dana

U OBILASKU

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač jučer je obišao s predstavnicima potencijalnih investitora hale bivše tvrtke BBS u Podrutama u Novom Marofu, koja se nalazi u stečaju.

U Gradu Novi Marof nisu naveli o kojem se konkretno potencijalnom investitoru radi, no interesa za ovaj kompleks, prema Jenkačevim riječima, ima.

– Unazad nekoliko tjedana pogone su obišli predstavnici četiri potencijalna investitora koje zanima što se ovdje može raditi, kakve dozvole postoje, kakva je komunalna opremljenost i slično – rekao je novomarofski gradonačelnik.

Kompleks nekadašnje tvrtke koja se bavila recikliranjem, kojoj je direktorica bila Barbara Bešenić, trenutno se prodaje za 11,5 milijuna kuna.

Iako Grad Novi Marof nije ni vlasnik, ni vjerovnik, žalja je u ovim prostorima, koji se prostiru na čak 80.000 kvadrata sa zemljištem, ponovno pokrenuti gospodarsku aktivnost i otvoriti nova radna mjesta.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Grad Novi Marof

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje