Povežite se s nama

U fokusu

Tko je to zainteresiran za zemljište i hale bivše tvrtke BBS u Podrutama kod Novog Marofa?

Objavljeno:

- dana

U OBILASKU

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač jučer je obišao s predstavnicima potencijalnih investitora hale bivše tvrtke BBS u Podrutama u Novom Marofu, koja se nalazi u stečaju.

U Gradu Novi Marof nisu naveli o kojem se konkretno potencijalnom investitoru radi, no interesa za ovaj kompleks, prema Jenkačevim riječima, ima.

– Unazad nekoliko tjedana pogone su obišli predstavnici četiri potencijalna investitora koje zanima što se ovdje može raditi, kakve dozvole postoje, kakva je komunalna opremljenost i slično – rekao je novomarofski gradonačelnik.

Kompleks nekadašnje tvrtke koja se bavila recikliranjem, kojoj je direktorica bila Barbara Bešenić, trenutno se prodaje za 11,5 milijuna kuna.

Iako Grad Novi Marof nije ni vlasnik, ni vjerovnik, žalja je u ovim prostorima, koji se prostiru na čak 80.000 kvadrata sa zemljištem, ponovno pokrenuti gospodarsku aktivnost i otvoriti nova radna mjesta.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Grad Novi Marof

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati