Povežite se s nama

Život i društvo

Tko je u Gornjem Knegincu ostavljao karanfile u poštanskim sandučićima?

Objavljeno:

- dana

Lijepa gesta

Desetak mladih ljudi, od 12 do 30-ak godina,  šetalo je jučer, 04. ožujka,  Gornjim Knegincem  s karanfilima u nekoliko boja koje su dijelili po kućama.

Oni su članovi međunarodne kršćanske organizacije „Svaki dom“ i došli su iz Koprivnice, a karanfile su dijelili povodom  Dana žena.

Na ulaznim vratima su doživjeli različite reakcije. – Uglavnom  je to bila radost jer lijepo je dobiti cvijet, onako, neočekivano i od srca. Bila je i nekolicina onih koji nisu željeli primiti karanfil, a zaista ne vidim razlog – govori jedan od darivatelja.

Kažu da nisu došli proklamirati vjeru niti oni to uopće rade na takav način.  Jedino je mašnicom uz karanfil bio privezan letak o njihovoj organizaciji. – Poanta je da u svaki dom dođe letak i cvijet, a sad je prikladno.

Tijekom prijepodneva su obišli sva sela u Općini. Tko nije bio doma, cvijet ga je dočekao u poštanskom sandučiću.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Meteoalarm je žut za sjeverozapad Hrvatske, mogući olujni udari vjetra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Meteoalarm je žut za sjeverozapad Hrvatske za danas, 21. siječnja, te za sutra, petak.

Žuta boja znači da bi vrijeme moglo biti potencijalno opasno.

– Mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra, uglavnom u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju. Najjači udar vjetra bit će jači od 65 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – objavio je Meteoalarm za sjeverozapad naše zemlje.

Ovaj je alarm još jači za obalu Hrvatske te je narančaste boje, što znači jako, mjestimice olujno jugo i južni vjetar. Najjači udari vjetra 65 do 110 km/h.

Nastavite čitati

Život i društvo

Elektrostrojarska škola Varaždin i Prva gimnazija Varaždin pokrenule akciju za kupnju kontejnera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvor: Prva gimnazija Varaždin

Elektrostrojarska škola Varaždin i Prva gimnazija Varaždin zajednički su pokrenule humanitarnu akciju za pomoć jednoj obitelji s područja pogođenog potresom 29. prosinca 2020. godine.

Akcija naziva „#KROVZAPETrinju“ namijenjena je kupnji potpuno opremljenog i grijanog kontejnera za stanovanje jednoj četveročlanoj obitelji s malom djecom ili djecom školskog uzrasta s područja Petrinje i okolice.

Akciju provode sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći u razdoblju od 21. siječnja do 21. ožujka 2021. godine, a zajednički namjenski račun otvoren je pri Elektrostrojarskoj školi Varaždin.

– Učenici, nastavnici, školski zaposlenici, roditelji, prijatelji, poduzetnici pokažimo još jednom učinkovitost združenih srca dobrote i humanosti, dokažimo da zajedno možemo postići mnogo, da želimo i možemo pomoći kada je najteže. Udružimo se kako bismo pomogli onima koji trebaju našu pomoć. Zajedničkim snagama osigurajmo uvjete za život i rad barem jednoj obitelji – poručuju organizatori.

Obitelji planiraju osigurati sav školski pribor i dodatnu opremu za djecu te mjesečno, redovito slati pakete higijenskih i prehrambenih potrepština za sljedećih nekoliko mjeseci, koji će se zajedno prikupljati u Elektrostrojarskoj školi i Prvoj gimnaziji.

– Pomoć ne može biti jednokratna, zato planiramo kontinuirano, mjesečno pomagati „našoj obitelji“. Stoga pozivamo učenike, djelatnike, roditelje i prijatelje naših dviju škola da se odazovu pozivu na pomoć jednoj stradaloj obitelji s područja Petrinje i okolice – poručili su.

Nastavite čitati