Povežite se s nama

Život i društvo

Tko su kreativci koji su u Petrijancu izborili mjesto na županijskom LiDraNu?

Objavljeno:

- dana

U OŠ Petrijanec održan je međuopćinski susret LiDraNo.

Susret je okupio šest škola: OŠ Sračinec, OŠ Petrijanec, OŠ Cesticu, OŠ Vinicu, OŠ Vidovec te OŠ Tužno. Bila je to još jedna prilika za afirmaciju dječjeg stvaralaštva u literarnom, novinarskom, radijskom te dramsko-scenskom izražavanju s ciljem njegovanja materinjeg jezika, kako književnog tako i zavičajnog, naše kulture i tradicije.

Za županijsku Smotru LiDraNo predloženo je šest literarnih radova, pet novinarskih, tri radijske emisije te tri pojedinačna i tri skupna scenska nastupa. Na županijski LiDraNo predloženi su literarni radovi Amalije Rafaj Škriljevečki iz OŠ Tužno, Velentina Vrbnjaka iz OŠ Vidovec, Veronike Štromar iz OŠ Cestica, Anamarije Zavrtnik iz OŠ Cestica i Arijan Flegar iz OŠ Sračinec.

Od novinarskih radova za županijsku smotru predloženi su radovi Melani Košić iz OŠ Vidovec, Eme Kokot iz OŠ Petrijanec, Martine Šmic iz OŠ Petrijanec, Anje Cafuk iz OŠ Sračinec i Katje Leskovar iz OŠ Cestica. Na županijsku smotru LiDraNo idu i radijske emisije Alberta Košića i Estere Kopić iz OŠ Vidovec, Laure Vukešin i Martine Šmic iz OŠ Petrijanec i Patricije Flegar i Martine Šmic iz OŠ Petrijanec.

Od pojedinačnih scenskih nastupa na županijskom LiDraNu nastupit će Zoja Sirovec iz OŠ Vidovec i Karla Zagorec, također iz te škole te Laura Vukešin iz OŠ Petrijanec. Na županijski LiDraNo idu i učenici Patarik Brežnjak, Ema Biškup, Amalija Rafaj Škriljevečki, Lana Đuras, Josip Fluksek i Nika Kolarek iz OŠ Tužno, Fran Štefok, Matija Florjanić, Ilijana Vrbnjak, Ines Komes, Lorena Sopić, Ivano Kliček, Ida Težak, Maša Županić, Karla Žugec i Lana Bistrović iz OŠ Vidovec te Lana Domjan, Doroteja Bedenik, Lorena Hrnčić, Laura Vukešin, Klara Mihin, Lea Novoselec, Stefani Crnčec, Ema Kokot iz OŠ Petrijanec.

Svim učenicima, mentorima i članovima prosudbenih povjerenstava uručene su prigodne zahvalnice za sudjelovanje na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2018.

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati