Povežite se s nama

U fokusu

Tko? Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina? Ahhhaaaa! Onaj u gaćama

Objavljeno:

- dana

Smijurija

Damir Habijan je od Gradskog vijeća Varaždina napravio sprdačinu.

Nema tog hrvatskog medija koji nije objavio priču o razgolićenom Habijanu. Njegove fotografije u kupaćim gaćicama na Instagramu izazvale su lavinu reakcija.

Nema nikakve dvojbe da je Habijan dobro isklesao svoje tijelo pa se slikama s ljetovanja odlučio pohvaliti na društvenoj mreži. Ali dok je puk lajkao, analitičari su od Habijana u najmanju ruku napravili smijuriju.

A kad se smiju predsjedniku varaždinskog Gradskog vijeća, smiju se i cijelom Vijeću. Kad se smiju Vijeću, smiju se i onima koje to Vijeće predstavlja.

Nema tog ozbiljnog političara ( ali niti neozbiljnog ) koji je svoju sliku u kupaćima objavio na nekoj od društvenih mreža. Čak niti u puno liberalnijim zemljama nego što je Hrvatska. Habijanov slučaj je bez presedana.

I tu nema prigovora. Pravila su jasna.  Jednako za isklesani  Habijanov torzo kao i za šlaufove Donalda Trumpa.

I nitko ozbiljan ne misli da je Habijan baš cool. Jer cool može biti između svoja četiri zida, a od kad sjedi u Gradskoj vijećnici on u javnosti predstavlja Grad Varaždin jednako kao i gradonačelnik.

Iako Habijan svoju poziciju nije zaslužio glasovima birača nego ga je gradonačelnik Ivan Čehok kupio za mir u Vijeću, pravila igre su ista.

Da se Damir Habijan pridržavao pravila ne bi ga Zoran Šprajc u najgledanijoj emisiji hrvatskog etera, RTL Direktu, ismijao:

– Ovo je Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina, kojeg je HRAST-ov Ladislav Ilčić prozvao da ne živi demokršćanstvo. Habijan se po uzoru na Dadu Milinovića voli slikati u teretani, a sada se pohvalio i slikama s plaže u Stonu i moramo priznati da je nadmašio i Dadu Milinovića, s ovim tijelom i Ilčića bi mogao nagovoriti da umjesto da živi demokršćanstvo, malo živi s njim – nasmijao je Šprajc gledatelje.

Komentari ispod teksta na net.hr-u također se ne bave pohvalama Habijanovog torza nego motivima i implikacijama objave fotografija na Instagramu.

– Shvatio bih da te neki fotograf uhvati pa stavi te fotke u novine, ali ovako sam sebe fotkati i promovirati… daj se malo zapitaj tko sam sebe promovira na ovaj način i s kojim motivom. Ovako nešto se može očekivati od neke starlete ili pevaljke…  Molim da se ova kritika prihvati dobronamjerno. Pozitivno je to što radiš u smislu vježbanja, ali samopromocija …. to nije uloga političara – piše u komentaru.

I to je mišljenje koje dijeli ozbiljan svijet. Crveni, plavi ili narančasti. Političar predstavlja narod ma koliko to u današnje vrijeme banalno zvučalo.

Damir Habijan se na mala vrata ugurao u predsjedničku fotelju Gradskog vijeća Varaždina. Iz te fotelje nas uokolo sramoti. Nije dosta što je početkom ljeta otišao u Dubrovnik prodavati velika iskustva Varaždina sa smećem, nego je sad otišao još južnije i tužnije.

Isklesani Damir Habijan može izliti svoj torzo u broncu i dok je još u Vijeću staviti ju na neki od gradskih trgova. Podržimo ga svesrdno. Neka nas podsjeća kako lako možemo ispasti budale. Glasamo za jedne, uvale nam druge, a poslije nam se s Instagrami smiju treći: u gaćama.

O Habijanovim egzibicijama pitali smo i vrh zagrebačkog HDZ-a, ali još uvijek čekamo kako će objasniti kupaće sina razmetnoga.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje