Povežite se s nama

Život i društvo

Tko su najbolji matematičari u Varaždinskoj županiji?

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Na IV. Osnovnoj školi Varaždin jučer je održano županijsko natjecanje iz matematike u kojem je sudjelovalo 118 učenika.

Među učenicima četvrtih razreda prvo mjesto osvojili su Marko Bošnjaković iz I. OŠ Varaždin (mentorica: Božica Breški) i David Horvat iz III. OŠ Varaždin (mentorica: Suzana Kućar).

Drugo mjesto osvojila je Tia Hranić iz I. OŠ Varaždin (Iata Kocman), a treće mjesto Andrija Punčec iz II. OŠ Varaždin (mentorica: Natalija Lončar).

Od natjecatelja – učenika petih razreda najuspješnija je bila Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin (mentorica: Vedrana Herman), drugo mjesto osvojila je Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof (mentor: Davor Dukarić), a treće Josip Kosec iz OŠ Trnovec (mentorica: Draženka Magić).

Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum bio je najbolji među učenicima šestih razreda (mentorica: Marija Dijačić), drugo mjesto osvojila je Gabrijela  Majcen iz OŠ Novi Marof (mentorica: Martina Zita), a treće Mislav Putarek iz VI. OŠ Varaždin (mentorica Vedrana Herman).

Među učenicima sedmih razreda najuspješnija je bila Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ (mentorica: Lidija Pokos), drugo mejsto Filip Križanić iz  OŠ A. i. I. Kukuljevića Varaždinske Toplice (mentor: Zlatko Čmigović), a treće Amalija Rafaj Škriljevčki iz OŠ Tužno (mentorica: Mirjana Slunjski).

Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof bio je najbolji među osmašima, drugo mjesto osvojio je Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg (mentorica: Gordana Novak), a treće mjesto dijele Nika Vrček iz VI. OŠ Varaždin (Nina Prašnjak) i Robert Bačani iz OŠ Ludbreg (mentorica: Gordana Novak).

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

U Bednji i Varaždinu jutros tek koji stupanj iznad nule

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi su jutros na sjeveru Hrvatske morali palit grijanje u autu.

Prvi dan jeseni označava se jesenskim ekvinocijem koji je ove godine počeo, jučer, 22. rujna, u 20.21 sati. Rujanska jutra postala su prilično hladna.

Prema podacima DHMZ-a jutros u 7 sati najhladnije je bilo na lokaciji Zavižan, gdje je izmjereno 1.7 °C. U Delnicama su bila 2.3 stupnja. Treće mjesto dijele Bednja, u Varaždinskoj županiji, i Parg-Čabar s 3.1 °C.

U Varaždinu je u 7 sati izmjereno 5.7 °C.

Do kraja ovog tjedna na varaždinskom bi području trebalo ostati sunčano, a dnevne temperature idu 25 °C i to u nedjelju. Ali jutra ostaju hladna, s najvišom temperaturom od 15 °C.

Od ponedjeljka navečer stiže kiša.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Svečano promovirane nove doktorice znanosti Sveučilišta Sjever

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svečanoj promociji doktoranada međunarodnog združenog prekograničnog interdisciplinarnog doktorskog studija Sveučilišta Sjever „Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment“ održanoj u petak, 10. rujna, u dvorcu Esterhazy u Eisenstadtu promovirane su dvije nove doktorice znanosti sa Sveučilišta Sjever; dr. sc. Ivana Martinčević te dr. sc. Vesna Sesar.

Na svečanoj promociji sudjelovali su predstavnici Sveučilišta Sjever; prof. dr. sc. Marin Milković, rektor, prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju te prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove.

Osim doktorandica sa Sveučilišta Sjever na ovoj svečanoj promociji promovirano je ukupno 15 doktora znanosti.

Nove doktorice znanosti sa Sveučilišta Sjever obranile su doktorsku disertaciju tijekom prošle godine; dr. sc. Ivana Martinčević, doktorirala je s temom doktorske disertacije „Influence of the use of social networks on the export activity of Croatian export companies“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Gorana Kozine, a dr. sc. Vesna Sesar je doktorirala s temom disertacije „The Influence of Continuous Improvement System on Company’s Business Performance in Croatian Companies with Certified Management System“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Anice Hunjet.

Međunarodni združeni prekogranični doktorski program „Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment“ zajednički izvode Sveučilište Sjever, Sveučilišta u Puli, Bratislavi, Sopronu, Pragu i Mostaru u suradnji s administrativnim i organizacijskim partnerom Sveučilištem za primijenjenu znanost, Burgenland, Eisenstadt, Austrija.

Međunarodni združeni doktorski programi izrazito su važni jer se smatraju najznačajnijim generatorom internacionalizacije europskog obrazovanja i istraživanja, imaju važnu ulogu u poticanju međusveučilišne suradnje zasnovane na razvijanju međunarodnih iskustava u istraživanju i mentoriranju te potiču razvoj vještina nužnih za transfer novih znanja među partnerima u združenom studiju, ističu iz Sveučilišta Sjever.

Ovaj doktorski studij ističe se drugačijim pristupom, a to su prvenstveno rad na znanstveno-istraživačkim europskim i međunarodnim projektima, istraživački projekti s gospodarstvom, transfer tehnologije, razvoj poduzetničkog duha, međunarodni kontekst te stjecanje mnogih suvremenih kompetencija.

Sa University of Applied Sciences Burgenland u Eisenstadtu Sveučilište Sjever ostvaruje iznimno dobru i kvalitetnu suradnju na više područja te su u tu svrhu, a u sklopu programa mobilnosti ERASMUS+, početkom rujna 2021. godine na University of Applied Sciences Burgenland boravili prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove te prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju gdje su sudjelovali u izvođenju nastave na studijskom programu združenog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment i to kroz konzultativnu nastavu s PhD kandidatima. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje