Povežite se s nama

Život i društvo

Tko su najbolji matematičari u Varaždinskoj županiji?

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Na IV. Osnovnoj školi Varaždin jučer je održano županijsko natjecanje iz matematike u kojem je sudjelovalo 118 učenika.

Među učenicima četvrtih razreda prvo mjesto osvojili su Marko Bošnjaković iz I. OŠ Varaždin (mentorica: Božica Breški) i David Horvat iz III. OŠ Varaždin (mentorica: Suzana Kućar).

Drugo mjesto osvojila je Tia Hranić iz I. OŠ Varaždin (Iata Kocman), a treće mjesto Andrija Punčec iz II. OŠ Varaždin (mentorica: Natalija Lončar).

Od natjecatelja – učenika petih razreda najuspješnija je bila Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin (mentorica: Vedrana Herman), drugo mjesto osvojila je Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof (mentor: Davor Dukarić), a treće Josip Kosec iz OŠ Trnovec (mentorica: Draženka Magić).

Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum bio je najbolji među učenicima šestih razreda (mentorica: Marija Dijačić), drugo mjesto osvojila je Gabrijela  Majcen iz OŠ Novi Marof (mentorica: Martina Zita), a treće Mislav Putarek iz VI. OŠ Varaždin (mentorica Vedrana Herman).

Među učenicima sedmih razreda najuspješnija je bila Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ (mentorica: Lidija Pokos), drugo mejsto Filip Križanić iz  OŠ A. i. I. Kukuljevića Varaždinske Toplice (mentor: Zlatko Čmigović), a treće Amalija Rafaj Škriljevčki iz OŠ Tužno (mentorica: Mirjana Slunjski).

Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof bio je najbolji među osmašima, drugo mjesto osvojio je Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg (mentorica: Gordana Novak), a treće mjesto dijele Nika Vrček iz VI. OŠ Varaždin (Nina Prašnjak) i Robert Bačani iz OŠ Ludbreg (mentorica: Gordana Novak).

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati