Povežite se s nama

U fokusu

Tko sutra štrajka: U III., IV. I V. OŠ Varaždin nema štrajka i učenici imaju nastavu

Objavljeno:

- dana

GRAD VARAŽDIN ISTRAŽIO

Nastavnici i drugi djelatnici varaždnske III., IV. i V. OŠ sutra neće sudjelovati u štrajku kojeg organiziraju sindikati vertikale obrazovanja, dok u ostalim varaždinskim osnovnim školama: I., II., VI. i VII. OŠ djelatnici će biti u štrajku.

U Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar nastava će se odvijati prema rasporedu premda će određeni broj djelatnika biti u štrajku.

Najjasniji u I. i II. OŠ: nastave nema, no učenici će biti zbrinuti

Prema anketama koje je Grad Varaždin danas proveo po školama, u I. OŠ većina zaposlenika izjasnila se za štrajk i neće se organizirati nastava, ali će svi učenici koji dođu u školu biti adekvatno zbrinuti. Nastave sutra neće biti ni u II. OŠ.

V. OŠ neće sudjelovati u štrajku, jasni su bili u toj varaždinskoj osnovnoj školi

– Svi učenici koji ujutro dođu u školu bit će zbrinuti, a to vrijedi i za učenike koji su u produženom boravku – poručili su iz II. OŠ Varaždin.

Iz III. OŠ poručili su da nema štrajka i da se odgojno-obrazovni rad održava po redovnom rasporedu. Sutra redovito održava sve odgojno-obrazovne aktivnosti i IV. OŠ, dok V. OŠ neće sudjelovati u štrajku.

Iz VI. OŠ poručuju da je nemoguće dan unaprijed znati tko će štrajkati i hoće li sutra biti moguće organizirati nastavu. 

Učenici koji sutra ne dođu na nastavu neće dobiti neopravdani sat, poručuju iz VI. OŠ

– Ravnatelj nije u mogućnosti saznati ili provjeravati unaprijed prije štrajka koliko će ljudi sudjelovati. Na dan štrajka učitelji koji štrajkaju organiziraju sastanak i objavljuju svoju odluku – poručili su sa VI. OŠ i dodali da će svi učenici koji dođu sutra u školu biti zbrinuti, a oni koji ne dođu neće dobiti neopravdani sat.

Iz VII. OŠ poručuju kako organizacija nastave ovisi o sudjelovanju zaposlenika u štrajku i u skladu s tim mogućnosti ravnatelja da organizira nastavu o čemu će djeca biti pravovremeno obaviještena.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje