Povežite se s nama

Život i društvo

Tko u Novom Marofu ima najljepše balkone, dvorišta, okućnice i okoliše poslovnih zgrada?

Objavljeno:

- dana

TRADICIONALNI IZBOR

U Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” tradicionalno, već 12. godinu zaredom Vijeće Mjesnog odbora Novi Marof dodijelilo je svojim sumještanima nagrade za uređenje svojih balkona, dvorišta, okućnica, poslovnih prostora i okoliša poslovnih zgrada.

U svakoj kategoriji dodijeljena je prva i druga nagrada.

Apel gradonačelnika: uređujte svoje površine

Tako je za ovu 2017. godinu proglašen najljepše uređen balkon Marije i Dragutina Bukovčan iz Zagorske ulice. Drugo mjesto pripalo je Ivanki i Zdenku Lacković iz Ulice Kralja Tomislava. Prvo mjesto u kategoriji okućnice pripalo je Lidiji Pagon Benjak i Mladenu Benjak iz Zagorske ulice, a drugo Dragici i Stjepanu Topolko iz Varaždinske ulice. U kategoriji najljepše uređenog dvorišta prvo mjesto osvojilo je dvorište obitelji Huzjak iz Trećeg odvojka Zagorske ulice, a drugo mjesto Hrvojka i Zvonimir Petak iz Krčke ulice. U kategoriji najbolje uređenog poslovnog prostora prvo mjesto pripalo je restoranu Ključice, a drugo Ljekarni Zubović. U kategoriji najljepše uređenog okoliša stambene zgrade prvu nagradu dobila je stambena zgrada u Zagrebačkoj ulici broj 4 (‘penzionerska zgrada’), a drugu nagradu Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Novi Marof Vladimir Ferenčina upoznali su okupljene s aktualnom problematikom na području Grada Novog Marofa ali i rezultatima ostvarenim u proteklom razdoblju. Najavljeni su brojni novi projekti i investicije na području cijelog grada, ne samo Mjesnog odbora Novi Marof.

Domaćini okupljanja, gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Mjesnog odbora Novi Marof Vladimir Ferenčina, na kraju su okupljenima uručili priznanja i nagrade u obliku narudžbenica za sadni materijal u iznosima od 600 i 400 kuna. Također, apeliraju na građane da ne zapuštaju površine i da uređuju okoliše svojih domova, što u konačnici pridonosi ljepšem izgledu Novog Marofa.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Novi Marof dobiva još dva nogometna igrališta, jedno od njih s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Novom Marofu se nastavljaju ulaganju u razvoj sportske infrastrukture i razvoj sportskog centra. Tako su Grad Novi Marof i Hidroing potpisali ugovor o izvođenje radova na izgradnji pomoćnog igrališta za nogomet s pripremom za umjetnu travu.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor varaždinskog Hidroinga Danijel Risek.

Vrijednost radova je 999.386,25 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač je naglasio da se radi o ovogodišnjim ulaganjima u već drugo i treće igralište.

– Prvom investicijom sanirali smo i uređujemo rukometno i košarkaško igralište, a sada se radi o dva nova igrališta. Jedno od 60×40 metara, s pripremom za umjetnu travu gdje očekujemo, po obećanju Hrvatskog nogometnog saveza, da ćemo ju dobiti donacijom. Sama priprema je izrazito skupa i radi se o iznosu od 800 tisuća kuna. U tom projektu radimo i treće igralište 60×100 metara, prirodno travnato igralište sa zaštitnim ogradama i s mogućnošću da se to igralište podjeli na jedno veće i dva manja igrališta po propozicijama za niže kategorije – pojasnio je Jenkač.

Danijel Risek je istaknuo da je dosadašnja suradnja s Gradom Novim Marofom bila odlična.

– Napravili smo prije godinu i pol dana reciklažno dvorište, sada jedan propust napravili i idemo u projekt igrališta. Sve što smo dosad odradili bilo je dobro i nadam se da će se tako nastaviti. Što se tiče ovih radova, očekujemo završetak do travnja ili svibnja. Sve zavisi o vremenskim uvjetima budući da je riječ o zemljanim radovima – kazao je direktor Hidroinga.

U Novom Marofu se značajno ulaže u sport jer imaju kvalitetne klubove, uz nogometaše tu su rukometaši i malonogometaši koji igraju u drugoj ligi, a igrališta se uređuju kako bi ih i građani mogli koristiti.

– Nogometni klub Novi Marof ima preko 190 djece i trenutno u ovim okvirima, juniori, seniori, veterani, nemaju prostor na sadašnjem igralištu. Potreba je za dva ovakva igrališta i time ćemo dići kvalitetu sporta na još višu razinu. Krajem prošle godine završili smo tribine na nogometnom igralištu, uredili drenažu na postojećem igralištu, zaštitne ograde. Za djecu želimo urediti i sportski park i time dodatno podići razinu sporta i rekreacije u Novom Marofu – naglasio je gradonačelnik Jenkač.

Miro Sabolić, potpredsjednik NK Novi Marof, koji se natječe u 1. županijskoj nogometnoj ligi, zahvalio je gradonačelniku i gradskoj upravi na ulaganjima u sport.

– Prepoznali su da su potrebe kluba velike s obzirom da imamo djecu koja treniraju u klubu, od predškole nogometa, i sve ostale uzraste kadeta, juniora, seniora, veterana. A imamo samo jedan nogometni teren koji nam služi i za treninge i za odigravanje službenih utakmica. Ovo investicija je izuzetno važna za daljnji razvoj kluba jer imamo cilj da bi išli u ligu više. Za to moramo zadovoljiti uvjete, moramo imati i pomoćne terene. Zahvaljujući gradonačelniku išli smo na još jedan teren 100×60 metara s prirodnom travom, a ide se na 60×40 metara s jednim terenom s umjetnom travom koji će nam biti od izuzetne važnosti. Možemo početi ranije trenirati dok vremenski uvjeti ne zadovoljavaju, zbog kiše, blata. Ne znam uopće na koji način da prikažem koliko to znači za klub. A tu su i sva dosadašnja ulaganja od strane Grada u suradnji s klubom, od spremišta, tribina, uređenja unutrašnjih prostorija, odvodnje oko glavnog terena, ograde i niz drugih stvari koje su bitne za redovno funkcioniranje NK Novi Marof – rekao je Sabolić.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u petak u akciji “Nadzor parkiranja na mjestima za invalide”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

parkiranje osobe s invaliditetom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila u petak, 3. prosinca, od 8 do 14 sati na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici provodit će akciju “Nadzor parkiranja na mjestima za invalide”.

Naime, parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade i druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.), te vrlo često takva mjesta koriste i drugi vozači suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o znaku pristupačnosti. Isto tako, nisu ni rijetke tzv. zlouporabe znaka pristupačnosti kada osobe koje posjeduju znak pristupačnosti isti daju na korištenje (ustupaju) drugim osobama (npr. članovima obitelji).

– Upravo iz tog razloga utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom (uključujući i parkirališta trgovačkih centara), zatim teže prekršaje nepropisnog parkiranja na nogostupima, biciklističkim stazama i trakama, pješačkim prijelazima, raskrižjima, kao i parkiranje vozila na drugim mjestima na kojima se ugrožava sigurnost kretanja pješaka i ostalih sudionika u prometu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje