Varaždinac Samir Toplak, najdugovječniji trener Prve hrvatske nogometne lige, sa svojim Interom iz Zaprešića u subotu od 19 sati ugostit će Varaždin.

Toplak je u Inter stigao u travnju 2014. godine, kasnije ga je uveo u 1. HNL i već nekoliko sezona sa Zaprešićanima je stabilan stanovnik najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

U svojoj trenerskoj karijeri vodio je i Varaždin, Cibaliju i Zelinu.

Kao igrač prve seniorske korake napravio je u Varteksu, kasnije je igrao za njemački Bochum, pa se vratio u Varteks, a nastupao je i za Graničar Tučenik.

Trener Varaždina Borimir Perković u Interu iz Zaprešića bio je trener do 2008. do 2010., pa opet od 2012. do 2013. godine.

– Čudni su putevi Gospodnji. Naravno, Varteks je moj klub, ali toliko sam dugo u Zaprešiću da sam postao veliki interovac. Previše sam ljudi tijekom godina ovdje upoznao da se u Zaprešiću ne bih osjećao kao doma. A što se Perkovića tiče, on je nedavno stigao u Varaždin i još će puno juhe morati pojesti kako bi postao pravi Varaždinac – rekao je Samir Toplak za klupske stranice.

Toplaku je pomoćnik Branko Lađević, također bivši igrač Varteksa i trener u Varteksovoj školi nogometa.

– Sada je na nama velik pritisak, suparnik koji također traži izlaz iz nezavidne situacije, bit će i vrlo vruće. No, moramo preuzeti odgovornost i ostvariti pobjedu – zaključio je Toplak.

Komentari

Komentara