Povežite se s nama

Život i društvo

Uredite dom u toplim bojama jeseni: lišće, češeri i žirevi neka uljepšaju vaš dom

Objavljeno:

- dana

KREATIVNOST

Jesen je sinonim za raskoš boja i bogatstvo plodova u prirodi.U prirodi je sve puno toplih crvenih, žutih, bakrenih i smeđih tonova.

Šetate li parkom ili šumom na svakom koraku nailazite na šuštavo lišće, divlje kestene, žireve, šišarke borova, poljsko cvijeće i travke koje su već polako požutjele i sasušile se. Štandovi na tržnicama puni su kestenja čokoladne boje, žarkonarančastih bundeva, ukrasnih tikvica, sočnih jabuka i kruški, oraha, lješnjaka, nara, grančica šipka i zrnca graha svih uzoraka i boja.

Iznenadite goste ukrasnim vijencem na vratima koji ćete sami napraviti od plodova jeseni

Iskoristite sav taj “bogomdan materijal” za izradu kućnih aranžmana i dekoracija. Uživat ćete u samom procesu stvaranja i unijeti u svoj dom djelić jesenske raskoši boja i topline blagog sunčevog svjetla. Prisjetite se ukrasa i figura koje ste kao dijete izrađivali u školi na satu likovne kulture koristeći kestenje, lišće, orahe i raznobojna zrnca graha. Za izradu jesenskih dekoracija trebat će vam nekoliko osnovnog pribora poput škara, ljepila, konca, žice i ukrasnih traka. Kao dodatni materijal možete koristiti razne jesenske trave koje su već dosta sasušene pa su pogodne za izradu dekoracija. Nabavite i koji klip kukuruza, grančice od breze, zeleni bršljan, suncokret i nekoliko cvjetova krizantema.

Krenite s nečim jednostavnim. Uzmite zdjelu za voće i poslažite u nju kruške, jabuke, orahe, kestenje, nar. Dodajte grančicu šipka i postavite svoj jesenski aranžman na stol u dnevnoj sobi, na balkonu ili nekom drugom mjestu gdje se opuštate. Plodove jeseni na sličan način možete poslagati u pletenu košaru. Uokolo rasporedite još malo lišća, orašastih plodova ili grančice s bobicama intenzivnih boja.  Bundeve su zbog svoje veličine i jarkonarančaste boje mnogima vjerojatno najzanimljiviji plod jeseni od kojeg se mogu izraditi vrlo efektne dekoracije. Izrezbarite na njima trokutiće, srca, kružiće ili zvijezde, a možete ih čak obojati.

Savjet 

Pripremate li obiteljski ručak, ukrasite stol jednostavnim dekoracijama. U staklenke stavite žireve i grančice, a na svijećnjake nalijepite jesenje lišće

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Zaljubljenici u “Harliće” guštali u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska udruga vlasnika i ljubitelja Harley Davidson motora Pleter Chapter Croatia (koja je dio međunarodne organizacije vlasnika Harley-Davidsona, Harley Owners Group) prošli vikend od 23. do 25. srpnja održala je svoj tradicionalni HD Relax Weekend po međimurskom i varaždinskom kraju sad već sedmi puta po redu.

Ove godine okupilo se rekordnih stotinjak vozača ovih osebujnih mašina. Svake godine ova brojka je sve veća i veća. Organizatori napominju da se prije 7 godina počelo s 20-ak zaljubljenika. Svake godine pred njima je drugačija ruta i program druženja po međimurskom i varaždinskom kraju.

Tako su ove godine u rutu uključili i Varaždinske Toplice, točnije druženje na terasi pizzerije BERNARDA pizza, pasta, burger gdje su od vlasnika počašćeni Križevačkim kraft pivom dok su građani i posjetioci Varaždinskih Toplica mogli uživati u razgledavanju ovih motora koji su obilježili američku motorističku povijest.

Naravno Varaždinske Toplice samo su jedan dio trodnevnog druženja.

Uspješno prateći dogovoreni program kolona Harley-Davidsona posjetila je još najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik te prvo naftno polja na svijetu u Peklenicama. Jedna od večera organizirana je na Ribnjaku Bernarda u Črečanu uz fiš paprikaš, srneći gulaš i tzv. Self made BBQ  – roštilj kojeg si je svaki bajker mogao osobno roštiljati. Sve to uz tipičnu bajkersku, ali i živu glazbu romskog glazbenog sastava „Zlatna korita“. Na proputovanju zastali su u središtu Čakovca te građanima pripremili malu izložbu motora. S istom namjerom posjetili nakon Varaždinskih Toplica i centar svijeta – Grad Ludbreg. Ručkom su, već tradicionalno, počašćeni u Garaži Hrman u Trnovcu Bartolovečkom.

Nakon ručka kolona je nastavila prema Toplicama Sveti Martin gdje je uz predvečernje kupanje, organizirana večera na bazenu te koktel party do ranih jutarnjih sati. Harley Relax Weekend-u pridružuje se sve više motociklista iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz drugih zemalja poput Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a naš ih kraj, ističu organizatori uvijek iznova oduševi. Hvale ljepotu i raznolikost krajolika, susretljivost domaćina a poseban dojam ostavlja uređenost, od obrađene zemlje i polja do uređenih dvorišta i okućnica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!