Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Topličanci priredili pravu gozbu u atriju Županijske palače: jeli su se štrukli, pilo vino, a na sve su pazili legionari

Objavljeno:

- dana

Predstavljanjem Varaždinskih Toplica u atriju Županijske palače u Varaždinu zaključen je program “Županije u malom”.

Taj povijesni grad, koji se prvi put spominje kao naselje Toplissa 1181. godine, predstavio je svoju bogatu povijest kao posljednja točka španciranja po Varaždinskoj županiji. Posljednji dan predstavljanja gradova i općina, Varaždinske Toplice pripremile su pravu poslasticu za sve posjetitelje. Udruga “Biserna dolina” u atriju je izradila, ali i ispekla štrukle čiji je zamamni miris ispunio cijeli atrij, Udruga “Svibovečki zvon” bila je zadužena za tradicionalne svibovečke kolače, predstavljanje i izložbu ručnih radova, ali i za kuhanje pravog kotlića. OPG Vitez i OPG Najam ponudili su svoja vina, OPG Gotić egzotićno voće i povrće, umake i sadnice, a za pravi štimung i pjesmu zaduženi su bili KUD Toplice i tamburaški sastav ex Fakini koji su unatoč kiši zabavili sve posjetitelje. U programu predstavljanja nastupili su i Udruga “Naši cajti” sa svojim rukotvorimana, a sve izlagače i posjetitelje čuvala je Rimska legija Gemina XIIII. U atrij su svratili i predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak, ali i zagorski župan Željko Kolar. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković posebno je pak zahvalila Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na ovom projektu. – Oduševljena sam idejom i zahvaljujem na prilici za predstavljanje. Smatram da bi se  Špancirfest proširo i na naše gradove, kao i Varaždinske barokne večeri kako bismo u jednom velikom projektu predstavili cijelu našu županiju – istaknula je Ratković koja je štandove obišla u društvu posebne savjetnice župana i predsjednice Turističke zajednice Varaždinske županije Natalije Martinčević.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati