Povežite se s nama

Život i društvo

Toplički vatrogasci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez krova nad glavom

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Obitelj Stupalo koja je živjela u stanu u Ulici braće Radić jučer je u samo nekoliko sekundi ostala bez svojeg krova nad glavom budući da je muškarac raznio cijelu kuću u kojoj su bila dva stana. 

Grad Varaždinske Toplice plaćat će najam obitelji s djetetom koja je zbog eksplozije i urušavanja objekta ostala bez svog stana. Također, što hitnije prikupit će sredstva i osigurati im osnovne životne potrepštine, potvrdila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Štefanić je ujedno najavila prikupljanje sredstava kako bi se obnovio ili nanovo izgradio objekt i osigurao stambeni prostor za one koji su ostali bez svojih stanova. Dio sredstava osigurat će se kroz proračun, a poziva gospodarstvenike i ostale da se priključe akciji prikupljanja sredstava.

Akciju su već pokrenuli toplički vatrogasci s ciljem da pomognemo dragim sugrađanima i nadasve prijateljima. 

– Apeliramo na sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se odazovu ovom pozivu. Svaka pomoć je dobrodošla. Svatko se može nenadano naći u takvoj situaciji. Budimo ljudi iznad svega i pokažimo da mi to možemo – ističu iz DVD Varaždinske Toplice. 

Pomoć će se prikupljati organizirano u vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, Kneza Trpimira 5, do kraja tjedna, svakim danom od 17 do 19 sati, a možete donijeti odjeću, obuću, školski pribor i ostale kućne potrepštine. 

Novčana sredstva za pomoć možete uplatiti direktno na račun Petre Stupalo HR3423600003223389395.
 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!