Povežite se s nama

Međimurje

Za vikend na fašnik u Čakovec!

Objavljeno:

- dana

52. MEĐIMURSKI FAŠNIK

Ulicama Čakovca će ove subote i nedjelje, 6. i 7. veljače, zavladati maškare: 52. put zaredom Grad Čakovec i Turistička zajednica organiziraju Međimurski fašnik.

U dva dana trajanja manifestacije ulicama grada proći će više od tisuću maski, onih modernih, ali i tradicionalnih.

U subotu u 10 dječji Fašnik, a u nedjelju u 15 sati tradicijski

– Na svim manifestacijama u gradu nastojimo svake godine uvesti nešto novo, pa će tako biti i na Fašniku. Ove godine to je ukrašena glavna ulica, po uzoru na ostale karnevalske gradove – istaknuo je gradonačelnik Stjepan Kovač na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Nakon što u subotu preda ključeve Grada te nakon što završi program Dječjeg fašnika koji počinje u 10 sati, gradonačelnik će zajedno sa zamjenicima svim posjetiteljima podijeliti krafne. U nedjelju je na rasporedu tradicijski Fašnik koji će se održati na Trgu republike s početkom u 15 sati. 

Tradicijski Fašnik jedinstven je u Hrvatskoj jer njeguje tradicijske maske i običaje, rekla je Boška Ban Vlahek.

Direktorica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek je naglasila je da je tradicionalni Fašnik, koji će biti održan u nedjelju, jedinstven u Hrvatskoj, jer njeguje tradicijske maske i običaje. 

– Turistička zajednica osnovana je da bi organizirala baš tu manifestaciju, a to uspješno radi već 52 godine – rekla je Ban Vlahek.

Inače, Čakovec je već 20 godina član Europske udruge karnevalskih gradova.

– To također pokazuje da se Međimurski fašnik ističe među brojnim karnevalima koji se organiziraju po Hrvatskoj. Meteorolozi prognoziraju lijepo vrijeme, što je, uz krafne i karnevalsku atmosferu, najbolja pozivnica da vikend provedete na Međimurskom fašniku – pozivaju iz Grada Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje