Povežite se s nama

Međimurje

Djelatnici tvrtke Press Glas trčanjem podržali djecu s autizmom, a trčat će još

Objavljeno:

- dana

SVAKA ČAST

Djelatnici tvrtke Press Glass  prikupili su donaciju za pomoć Udruzi za autizam “Pogled” iz Nedelišća u sklopu Press Glass – Trči i podrži” kampanje sudjelovanjem na nedavnom 22. Varaždinskom polumaratonu.

Spomenuta tvrtka tako je nastavila tradiciju svojih poljskih kolega te je bila najveća organizirana ekipa utrke.

– Cilj naše kampanje je socijalno osvještavanje i pomaganje lokalnom stanovništvu te pritom poticanje naših djelatnika da se aktivno bave sportom. Ovo je bila prva utrka u nizu kroz koju će tvrtka Press Glass donirati financijska sredstva najpotrebitijima – ističe lokalna koordinatorica kampanje Zrinka Čić.

Prvu održanu utrku u sklopu „Press Glass – Trči i podrži” kampanje u Hrvatskoj podržala su 32 trkača – zaposlenika tvrtke, te su im se kao moralna, prijateljska i financijska podrška pridružiloajoš 24 trkača iz tvrtke Press Glass SA iz Poljske. Jezgra na kojoj se temelje elementi akcije je propagiranje sportskih aktivnosti kroz trčanje te pružanje financijske potpore odabranim dobrotvornim akcijama. 

Ideja o ovoj kampanji proizašla je od strane djelatnika i kolega iz Poljske koji svoje slobodno vrijeme provode trčeći i razvijena je s namjerom da se kombiniraju aktivan stil života i ljubav prema pomaganju potrebitima. Inače, svaki zaposlenik Press Glassa može se pridružiti kampanji – oni koji se već bave trčanjem, oni koji imaju namjeru početi trčati te oni koji su željni novih avantura.

Poljski radnici kombiniraju aktivan stil života i ljubav prema pomaganju potrebitima

– Očekujem da ćemo ovom akcijom donirati nekoliko tisuća kuna Udruzi za autizam „Pogled” iz Nedelišća, i to će biti samo početak naše inicijative u sklopu kampanje. Točan iznos donacije znat će se kroz desetak dana i vjerujem da će biti pozitivno iznenađeni – naglašava Čić. Podsjećamo, Udruga za autizam “Pogled” iz Nedelišća je udruga roditelja koja djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske od lipnja 2009. godine, a trenutno broji 130 članova, od kojih su 125 djeca s poremećajem iz spektra autizma i pet odraslih osoba.

Područje djelovanja Udruge su socijalna djelatnost, obrazovanje, znanost i istraživanje te zaštita zdravlja. Ciljevi Udruge su upoznavanje javnosti s problemima i specifičnostima autizma, podrška, pomoć i senzibilizacija prema djeci i osobama s autizmom i njihovim obiteljima.

– Naša kampanja je jako popularna među zaposlenicima tvrtke Press Glass, stoga je proširena i izvan Poljske. Kao rezultat toga, ljudi koji češće trče dobivaju mogućnost da svoju strast za trčanjem pretvore u potporu onima kojima je potrebna – objašnjava jedan od organizatora kampanje Gerard Plaze.

Kune za kilometre

Pravila podrške u Varaždinu bila su jednaka onima iz Poljske – uvjeti za sudjelovanje u utrci kroz kampanju su da svaki trkač nosi majicu „Trči i podrži“, kod registracije upisuje odgovarajuće ime kluba te sam plaća participaciju. Za svakog sudionika koji je završio utrku u sklopu kampanje tvrtka Press Glass će donirati u dobrotvorne svrhe – iznos od 200 kn za završenu utrku od 21,1 km, iznos od 100 kn za završenu utrku od 5 km te iznos ukupne vrijednosti svih participacija koje su plaćene individualno od strane trkača.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
  • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
  • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
  • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
  • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
  • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
  • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
  • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje