Povežite se s nama

Međimurje

Projekt “Treća smjena” u Osnovnu školu Tomaša Goričanca u Maloj Subotici privukao stotine posjetitelja!

Objavljeno:

- dana

“Ako ne znaš kam, dojdi k nam” slogan je pod kojim se u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica uspješno proveo projekt “Treća smjena”.

Projekt je osmišljen u suradnji s Forumom za slobodu odgoja, kao dio projekta „Pokreni promjenu” , a nagrađen je i nagradom “Otisak srca” koja se dodjeljuje za za volonterske inicijative učenika.

Od same ideje, promocije do realizacije projekta, uključeni su bili mnogi učenici, djelatnici škole i roditelji, ali što je i važno naglasiti mnoge udruge, stručnjaci raznih područja i Srednja škola Prelog.

Medijska grupa i volonteri “Sova” napravili su marketinšku kampanju za projekt. Ljude su zaintrigirali postavljenjem brojke 3 u blizini škole. Snimljen je i promotivni video na temu “Treće smjene”, napravljeni plakati i letci, koje su volonteri podijelili po široj lokalnoj zajednici.

U petak, 23. ožujka, školu su preplavile stotine zainteresiranih posjetitelja. Provodile su se radionice izrade uskrsnih ukrasa, priprema jela, šivanje platnenih vrećica, sportske aktivnosti, aktivnosti čitanja, radionice tehnike i astronomije i još niz drugih. Svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Posjetitelji su uživali i u pripremljenoj okrepi, a dobrovoljni prilog koji su dali u zamjenu za fini langoš, namijenjen je Ivanu Sabolu, učeniku škole kojemu je nakon dugotrajne bolesti napokon uspješno transplantiran bubreg i trenutno se nalazi na oporavku u bolnici u Padovi.

Na inicijativu ravnateljice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Đurđe Horvat, i u dogovoru s načelnikom Općine, Valentinom Škvorcem, organiziran je prigodni Uskrsni općinski sajam. Izlagači su bili zadovoljni prodajom, a kupci ponudom na sajmu.

Organizacijski odbor škole više je nego zadovoljan, broj posjetitelja je bio veći nego prošle godine, što je dovoljna motivacija da dogodine bude još zanimljivije.

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje