Povežite se s nama

Život i društvo

Prvih 12 mjeseci Stomatološke ordinacije TreeDent uz unapređenje poslovanja i zadovoljne korisnike

Objavljeno:

- dana

Posjetili smo Stomatološku ordinaciju TreeDent u Varaždinu da vidimo kako su se snašli na tržištu u prvih 12 mjeseci od otvaranja.

U svakom poslu početak je težak, stoga, kako bi zadobili povjerenje pacijenata, strategija klinike bila je rad na kvaliteti i ponudi premium usluga koje su rijetke na tržištu, rekli su nam iz TreeDenta. Takav pristup svakako se isplatio, ističu, jer nije bilo reklamacija i pridobili su zadovoljnu bazu korisnika koji su njihove usluge preporučili drugima.

Ulaganja

– Vodeći se tom željom za napretkom, radili smo na ojačanju kadrovske strukture i proširenju baze znanja, čime smo dobili i novog člana tima, univ. mag. med. dent. Tomislava Krhena, specijalista oralne kirurgije – rekli su iz TreeDenta te objasnili tko je doktor Krhen, odnosno gdje je usavršavao svoje znanje i koja su mu područja interesa.

Doktor Krhen rođen je 1985. godine, a diplomirao je na zagrebačkom Stomatološkom fakultetu 2010. godine sa specijalističkim radom na temu “Indikacije i tehnike koštane augmentacije u estetskoj zoni”, čime potvrđuje svoju stručnost u području implantologije. No, tu ne staje njegovo obrazovanje – kao dobitnik stipendije ITA (International Team for Implantology) godinu dana boravi na prestižnom Sveučilištu Friedrich-Wilhelms u Bonnu, gdje se dodatno usavršava na području implantologije i oralne kirurgije. O snažnoj želji za učenjem i usavršavanjem doktora Krhena govori i činjenica da je u tih godinu dana provedenih u Njemačkoj završio i brojne tečajeve u sklopu stručnog usavršavanja. Područja interesa su mu koštana augmentacija, estetska mekotkivna kirurgija periimplantnih tkiva te liječenje periimplantitisa.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99986-treedent_dr._krhen-1024x674.jpg

– Veoma smo sretni i počašćeni što je stručnjak s razinom znanja i iskustva doktora Krhena postao dijelom našeg tima te što smo zahvaljujući njemu obogatili svoju ponudu i iskustvo iz područja implantologije i oralne kirurgije – zadovoljni su u TreeDentu.

Unatrag godinu dana su sve ove usluge, inače neizostavni dijelovi implantologije, dostupne u TreeDentu: augmentacija kosti, vanjski i unutarnji sinus lift, ugradnja implantata, apikotomija, cistektomija te kortikotomija.

Nobel Biocare

Danas se na tržištu nalazi mnoštvo implantata – neki su dobre, a neki izrazito visoke kvalitete. Vizija TreeDenta je pružiti svojim korisnicima najvišu moguću razinu usluge, a to uključuje i ugradnju implantata isključivo premium kvalitete, kao što su to implantati brenda Nobel Biocare.

Dentalni centar TreeDent započeo je s radom 2020. godine, a zaštitni znak ovog brenda je individualan pristup pacijentima te fokus na kvaliteti dentalne terapije.

– Ni najkompleksnije rekonstrukcije ne predstavljaju problem; tu se okuplja liječnički konzilij specijalista i tehničara te zajedno dolaze do rješenja, odnosno terapije koja je planski vođena kroz sve faze rada. Pacijent u konačnici dobiva rješenje koje spaja dentalno zdravlje i vrhunsku estetiku – istaknuli su iz TreeDenta.

Voditeljica tima je dr. med. dent. Mihaela Salaj Žužul, a fokusi njezinih interesa su područja protetike i estetike. Upravo se u ovim poljima neprestano educira kod međunarodno priznatih stomatologa kao što su Mauro Fradeani, Camillo D’Arcangelo i drugi.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99988-treedent_salaj_zuzul-1024x683.jpg

Kako to radimo u TreeDentu?

Najčešći problem današnje stomatologije je taj da pacijent ne zna što će na kraju dobiti i često mora čekati po nekoliko mjeseci, ovisno o planu terapije, da vidi konačan rad. Stoga se u TreeDentu, prije nego što se počne s terapijom, odrađuje postupak od četiri koraka kako bi pacijent dobio model novih zubi.

Naime, prvi korak je nazvati za termin i dogovoriti pregled.

– Naša dentalna asistentica Marina ponudit će vam nekoliko termina i s vama dogovoriti termin dolaska – ističe dr. med. dent. Salaj Žužul, dodajući da se u drugom koraku odrađuje dijagnostički pregled, odnosno radi se ortopan.

– Pomoću 2D ortopana i pregleda u ustima definirat ćemo okvirnu terapiju i ponudu cjelokupnog postupka te vam prezentirati postupke i razloge zašto je ponuđeno rješenje ispravna terapija. Objasnit ćemo vam rizike i moguće komplikacije te ćemo biti otvoreni za vaša pitanja da vam razjasnimo sve nejasnoće – poručuje doktorica.

Da bi ponuda bila potpuna i ako su nužni implantološki zahvati poput ugradnje umjetne kosti, potrebno je odraditi i CBCT analizu kako bismo odredili količinu i gustoću kosti, idealnu poziciju implantata i prilagodili implantološku terapiju, govori Salaj Žužul. Ako ne posjedujete CBCT, isti možete odraditi u TreeDentu na Green CT uređaju s minimalnim dozama zračenja.

Idući korak je Wax-up, 3D scan, odnosno slikanje.

– Prilikom ovog posjeta prezentirat ćemo vam ponudu i opcije koje su moguće kao dio terapije te koji su ishodi terapije u kojem vremenu. Uzet ćemo vaše idealne parametre za Wax-up, a to su zagriz, idealna visina zubi i ostali parametri koji su ključni za savršen osmijeh. Napravit ćemo 3D scan i obične 2D fotografije. Tehnologijom intraoralnog skeniranja snimit ćemo najsitnije detalje vaše čeljusti i prema tome napraviti model vaših novih zubi – objasnila je stomatologinja te dodala da je Wax-up postupak koji se koristi u stomatologiji kako bi se prezentirali finalni rezultati protetskog rada prije nego što se počne sa samim postupkom.

Četvrti i posljednji korak je mock-up, odnosno postava modela vaših novih zubi. Printani model vaših novih zubi postaje predložak i informacija za budući protetski rad. Cijeli postupak od navedena četiri koraka traje nekoliko dana, ovisno o raspoloživosti termina.

– Cilj cjelokupnog postupka je da pacijent dobije gotov model konačnog rada i da nakon nekoliko dana provedenih s modelom potvrdi početak terapije, odnosno da potvrdi je li zadovoljan izgledom, dosjedom zagriza i općim dojmom – zaključuje doktorica.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99987-treedent_krhen_i_salaj_zuzul-1024x675.jpg

U 12 mjeseci bez reklamacija

Za kvalitetan postav implantata potrebni su znanje, vještina, sterilni uvjeti i kvalitetan implantat. Kao potvrda kvalitete, TreeDentu je stiglo vrijedno priznanje.

– Kako Nobel Biocare nudi garanciju na same implantate, s ponosom objavljujemo da smo dobitnici priznanja i preporuke Nobel Biocare distributera za Hrvatsku za 2021./2022. Priznanje se uručuje onim klinikama koje u prethodnoj godini nisu imale reklamacije pacijenata na postav implantata – otkrila je dr. med. dent. Sajal Žužul.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99985-treedent_nobel_biocare-2-1024x576.jpg

Rezervirajte svoj stomatološki pregled ili samo konzultacije na broj telefona +385 42 490 819 ili +385 91 525 2553 i uvjerite se u kvalitetu usluga koju vam pruža Stomatološka ordinacija TreeDent Varaždin. www.treedent.hr

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje