Povežite se s nama

Život i društvo

Prvih 12 mjeseci Stomatološke ordinacije TreeDent uz unapređenje poslovanja i zadovoljne korisnike

Objavljeno:

- dana

Posjetili smo Stomatološku ordinaciju TreeDent u Varaždinu da vidimo kako su se snašli na tržištu u prvih 12 mjeseci od otvaranja.

U svakom poslu početak je težak, stoga, kako bi zadobili povjerenje pacijenata, strategija klinike bila je rad na kvaliteti i ponudi premium usluga koje su rijetke na tržištu, rekli su nam iz TreeDenta. Takav pristup svakako se isplatio, ističu, jer nije bilo reklamacija i pridobili su zadovoljnu bazu korisnika koji su njihove usluge preporučili drugima.

Ulaganja

– Vodeći se tom željom za napretkom, radili smo na ojačanju kadrovske strukture i proširenju baze znanja, čime smo dobili i novog člana tima, univ. mag. med. dent. Tomislava Krhena, specijalista oralne kirurgije – rekli su iz TreeDenta te objasnili tko je doktor Krhen, odnosno gdje je usavršavao svoje znanje i koja su mu područja interesa.

Doktor Krhen rođen je 1985. godine, a diplomirao je na zagrebačkom Stomatološkom fakultetu 2010. godine sa specijalističkim radom na temu “Indikacije i tehnike koštane augmentacije u estetskoj zoni”, čime potvrđuje svoju stručnost u području implantologije. No, tu ne staje njegovo obrazovanje – kao dobitnik stipendije ITA (International Team for Implantology) godinu dana boravi na prestižnom Sveučilištu Friedrich-Wilhelms u Bonnu, gdje se dodatno usavršava na području implantologije i oralne kirurgije. O snažnoj želji za učenjem i usavršavanjem doktora Krhena govori i činjenica da je u tih godinu dana provedenih u Njemačkoj završio i brojne tečajeve u sklopu stručnog usavršavanja. Područja interesa su mu koštana augmentacija, estetska mekotkivna kirurgija periimplantnih tkiva te liječenje periimplantitisa.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99986-treedent_dr._krhen-1024x674.jpg

– Veoma smo sretni i počašćeni što je stručnjak s razinom znanja i iskustva doktora Krhena postao dijelom našeg tima te što smo zahvaljujući njemu obogatili svoju ponudu i iskustvo iz područja implantologije i oralne kirurgije – zadovoljni su u TreeDentu.

Unatrag godinu dana su sve ove usluge, inače neizostavni dijelovi implantologije, dostupne u TreeDentu: augmentacija kosti, vanjski i unutarnji sinus lift, ugradnja implantata, apikotomija, cistektomija te kortikotomija.

Nobel Biocare

Danas se na tržištu nalazi mnoštvo implantata – neki su dobre, a neki izrazito visoke kvalitete. Vizija TreeDenta je pružiti svojim korisnicima najvišu moguću razinu usluge, a to uključuje i ugradnju implantata isključivo premium kvalitete, kao što su to implantati brenda Nobel Biocare.

Dentalni centar TreeDent započeo je s radom 2020. godine, a zaštitni znak ovog brenda je individualan pristup pacijentima te fokus na kvaliteti dentalne terapije.

– Ni najkompleksnije rekonstrukcije ne predstavljaju problem; tu se okuplja liječnički konzilij specijalista i tehničara te zajedno dolaze do rješenja, odnosno terapije koja je planski vođena kroz sve faze rada. Pacijent u konačnici dobiva rješenje koje spaja dentalno zdravlje i vrhunsku estetiku – istaknuli su iz TreeDenta.

Voditeljica tima je dr. med. dent. Mihaela Salaj Žužul, a fokusi njezinih interesa su područja protetike i estetike. Upravo se u ovim poljima neprestano educira kod međunarodno priznatih stomatologa kao što su Mauro Fradeani, Camillo D’Arcangelo i drugi.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99988-treedent_salaj_zuzul-1024x683.jpg

Kako to radimo u TreeDentu?

Najčešći problem današnje stomatologije je taj da pacijent ne zna što će na kraju dobiti i često mora čekati po nekoliko mjeseci, ovisno o planu terapije, da vidi konačan rad. Stoga se u TreeDentu, prije nego što se počne s terapijom, odrađuje postupak od četiri koraka kako bi pacijent dobio model novih zubi.

Naime, prvi korak je nazvati za termin i dogovoriti pregled.

– Naša dentalna asistentica Marina ponudit će vam nekoliko termina i s vama dogovoriti termin dolaska – ističe dr. med. dent. Salaj Žužul, dodajući da se u drugom koraku odrađuje dijagnostički pregled, odnosno radi se ortopan.

– Pomoću 2D ortopana i pregleda u ustima definirat ćemo okvirnu terapiju i ponudu cjelokupnog postupka te vam prezentirati postupke i razloge zašto je ponuđeno rješenje ispravna terapija. Objasnit ćemo vam rizike i moguće komplikacije te ćemo biti otvoreni za vaša pitanja da vam razjasnimo sve nejasnoće – poručuje doktorica.

Da bi ponuda bila potpuna i ako su nužni implantološki zahvati poput ugradnje umjetne kosti, potrebno je odraditi i CBCT analizu kako bismo odredili količinu i gustoću kosti, idealnu poziciju implantata i prilagodili implantološku terapiju, govori Salaj Žužul. Ako ne posjedujete CBCT, isti možete odraditi u TreeDentu na Green CT uređaju s minimalnim dozama zračenja.

Idući korak je Wax-up, 3D scan, odnosno slikanje.

– Prilikom ovog posjeta prezentirat ćemo vam ponudu i opcije koje su moguće kao dio terapije te koji su ishodi terapije u kojem vremenu. Uzet ćemo vaše idealne parametre za Wax-up, a to su zagriz, idealna visina zubi i ostali parametri koji su ključni za savršen osmijeh. Napravit ćemo 3D scan i obične 2D fotografije. Tehnologijom intraoralnog skeniranja snimit ćemo najsitnije detalje vaše čeljusti i prema tome napraviti model vaših novih zubi – objasnila je stomatologinja te dodala da je Wax-up postupak koji se koristi u stomatologiji kako bi se prezentirali finalni rezultati protetskog rada prije nego što se počne sa samim postupkom.

Četvrti i posljednji korak je mock-up, odnosno postava modela vaših novih zubi. Printani model vaših novih zubi postaje predložak i informacija za budući protetski rad. Cijeli postupak od navedena četiri koraka traje nekoliko dana, ovisno o raspoloživosti termina.

– Cilj cjelokupnog postupka je da pacijent dobije gotov model konačnog rada i da nakon nekoliko dana provedenih s modelom potvrdi početak terapije, odnosno da potvrdi je li zadovoljan izgledom, dosjedom zagriza i općim dojmom – zaključuje doktorica.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99987-treedent_krhen_i_salaj_zuzul-1024x675.jpg

U 12 mjeseci bez reklamacija

Za kvalitetan postav implantata potrebni su znanje, vještina, sterilni uvjeti i kvalitetan implantat. Kao potvrda kvalitete, TreeDentu je stiglo vrijedno priznanje.

– Kako Nobel Biocare nudi garanciju na same implantate, s ponosom objavljujemo da smo dobitnici priznanja i preporuke Nobel Biocare distributera za Hrvatsku za 2021./2022. Priznanje se uručuje onim klinikama koje u prethodnoj godini nisu imale reklamacije pacijenata na postav implantata – otkrila je dr. med. dent. Sajal Žužul.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 59381-99985-treedent_nobel_biocare-2-1024x576.jpg

Rezervirajte svoj stomatološki pregled ili samo konzultacije na broj telefona +385 42 490 819 ili +385 91 525 2553 i uvjerite se u kvalitetu usluga koju vam pruža Stomatološka ordinacija TreeDent Varaždin. www.treedent.hr

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje