Povežite se s nama

Ostali sportovi

Tri bronce na PH

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

U organizaciji GK Ogulin, održano je državno prvenstvo u sportskoj gimnastici višebojsko i pojedinačno, kao i završnica višebojskog b i c programa.

Za GK Vindiju, nastupilo je deset gimnastičara i gimnastičarki, od čega 6 u a fig programu, te 4 u b programu. U juniorskoj konkurenciji, na najlijepši način medaljom je obilježio povratak nakon velike ozljede ramena i operacije, Matija Vugrinec, koji je tek prije koji mjesec završio sa postoperativnim tretmanom, te je samo sa najsigurnijim elementima, znači sa 75% svojih elemenata , za svega 0,30 boda skoro osvojio i zlato, što govori o njegovim kapacitetima,5 te očekujemo da će izvesti dva elementa više na sljedećem turniru u Srbiji, te tako lagano vratiti sve elemente , i nastavit gdje smo stali prije otrguća tetive. U kadetskom a programu, Mateo Žugec sa najjačom vježbom na prvenstvu, no na žalost uz dva pada, i dalje ostaje na postolju, te osvaja utješnu broncu,dok njegov klubski kolega Marko Sambolec, isto tako sa jednim padom, zauzima 5. mjesto.Da nije bio jednostavno naš dan na konju sa hvataljkama, dokazalo se i na nastupu Vinka Kirinića, koji je imao predivnu priliku pobjediti najboljeg hrvatskog konjaša Roberta Seligmana, budući da je on pao netom prije Vinkovog nastupa, ali na kraju Vinkove vježbe, na predposljednjem elementu, Vinko je zapeo nogom, te nije iskoristo priliku, ali ostaje nam nada i utjeha , da smo sve bliže “najboljim” seniorima, te u nadoilazeće vrijeme očekujemo da Vinko to i dokaže, budući da je 6 godina mlađi, stoga ima dovoljno vremena i talenta.Kod kadetkinja fig a, Rahela Lešćak glatko je osvojila broncu sa nekoliko sitnih kikseva na tlu.Na državnom su sa nešto manje uspjeha nastupili i Ana Sambolec,Orhideja Lešćak,Laura Gotić,Noa Matušin, te Dorijan Kušter. Varaždinske gimnastičare su za natjecanje spremili trener Ivan Oskoruš i Emil Šanjek, te u ulozi suca po prvi puta naš Luka Tuđan.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje