Povežite se s nama

Atletika

Tri medalje na Prvenstvu Balkana

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U Staroj Zagori u Bugarskoj 27. i 28. srpnja održano je Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke. Atletičari AK Sloboda osvojili su tri medalje.
Medalje Tako je Mirko Mičuda osvojio je 3. mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 69.59. Muška štafeta u sastavu Željko Vincek, Mateo Ružić, Josip Šakić i Rudolf Kralj osvojila je 1. mjesto s rezultatom 3.08.66. Ženska štafeta osvojila je 2. mjesto s rezultatom 3.38.49. Uz naše atletičarke Mariju Hižman i Kristinu Dudek trčale su još Anamarija Peters i Anita Banović. Kristina Dudek u utrci na 400 m postavila je svoj osobni rekord s rezultatom 55.53. Na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke naši atletičari i atletičarke borili su se i za ulazak u reprezentaciju Balkana što će im omogućiti nastup na ekipnom natjecanju pod nazivom DecaNation. Ovo natjecanje održati će se u francuskom Valenceu. Na natjecanju će sudjelovati 8 ekipa (Francuska, Njemačka, Italija, Rusija, Ukrajina, SAD, reprezentacija Balkana i reprezentacija Nordijskih zemalja) koje će nastupiti u 10 muških i 10 ženskih disciplina. Izbornici za reprezentaciju Balkana već su određeni pa će tako direktor HAS-a Siniša Ergotić voditi žensku reprezentaciju dok će izbornik za mušku biti Europski rekorder u skoku u dalj Robert Emmiyan. Naši atletičari nastupit će i na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke. Prvenstvo Balkana za mlađe juniore-ke održati će se u Edirneu (Turska), a od naših će nastupiti Bernard Gavez i Franja Želimorski.

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje