Povežite se s nama

Međimurje

Tri milijuna kuna za usluge i aktivnosti u 2017. godini

Objavljeno:

- dana

NOVO IME

Uz proslavu svoga dana, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, održalo je 3. prosinca u Donjem Kraljevcu i svoju redovitu godišnju Skupštinu.

Tom je prilikom prihvaćen Plan rada za sljedeću godinu u kojoj će se nastaviti pružati brojne socijalne usluge i aktivnosti: usluga osobne asistencije, pomoć u kući, pomoćnik u nastavi, poludnevni boravak, logoped, pravno savjetovanje, prijevoz te organizacija edukativnih, društvenih, radno-proizvodnih i drugih aktivnosti. Također će se nastaviti s organizacijom posjeta udrugama partnerima, organizacijom ljetovanja, hodočašća i obilježavanja važnih datuma. Za sve nabrojane usluge i aktivnosti predviđeno je gotovo tri milijuna kuna.

Na skupštini je donesena i odluka o promjeni naziva društva. Kratica DDICP će se zadržati jer je društvo po njoj prepoznatljivo, ali puni naziv odsad glasi: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Na skupštini su dodjeljena brojna priznanja. Nagradu za najboljeg volontera primila je Vladimira Branilović Pisačić. Diplome s motivom medalje primili su Županijska bolnica i članica društva Klaudija Kozol. Medalju, godišnju nagradu, primili su obitelj Baksa, dok je Medalju za životno djelo primila članica Društva Katica Medved.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Danas u Međimurju 52 novozaražena: umrla je jedna osoba, jučer cijepljeno rekordnih 2656

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 193 uzoraka, od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 75 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 451.

Brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna pacijenta, dok su iz drugih županija prijavljena 4 slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 56.683 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina.

Tijekom akcije cijepljenja održane u četvrtak, 13. svibnja zabilježen je dnevni rekord te je u jednom danu cijepljeno 2.656 osoba. Utrošeno je 1.990 doza Pfizera i 22 doze Astra Zenece. S barem jednom dozom je cijepljene su 29.243 osobe, što iznosi 33,3% stanovništva starijeg od 18 godina. S cijepljenjem se nastavlja i sutra.

Nastavite čitati

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!