Povežite se s nama

Život i društvo

Tri sata za oproštaj od velikog glazbenika: večeras uživajte u snimci posljednjeg koncerta Massima

FOTO : IVAN AGNEZOVIC/ ARHIVA

Objavljeno:

- dana

Danas od 21 sat i 10 minuta Hrvatska radiotelevizija na svome prvom programu emitirat će snimku zadnjeg koncerta Massima, održanog 5. studenoga 2022. u Areni Zagreb.

„Životni koncert“, kako ga je Massimo nazvao, ispunio je dvoranu do posljednjeg mjesta, a na njemu je ugostio mnoge svoje prijatelje i izveo svoje najveće hitove, među kojima je i pjesma „Zamisli“ koja danas zvuči tako proročanski.

Publika je, ne znajući s kakvom se teškom bolešću ovaj veliki glazbenik nosi, uživala u svakoj riječi, svakom stihu, svakom osmijehu kojeg je uputio.

Na toj pozornici dao je doslovce zadnji atom snage koji je imao, a svi koji su tamo bili zauvijek će se toga sjećati i sigurno s posebnom sjetom gledati na trenutke koje su tamo proživjeli.

Svaki koncert Massimo završava pjesmom „ Krug u žitu “ pa je tako i ovaj, samo što se ovoga puta zauvijek oprostio od svoje publike koja ga je toliko voljela i koju je On toliko volio…

„ Ti pjesma, ja zvuk

Ti ptica, ja jug

Ali ne dolaziš često

U žitu ne vidim krug

Šapni mi, može na dug

Gdje je to mjesto

Da kupim kartu

Krenem na put

Il’ zauvijek ostanem tu“

Život i društvo

“Cekači“ VI. osnovne majstorski spravljaju Varaždinske klipiče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga kuhara Varaždinske županije održala je ovih dana u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i njegovim Sekcijama za humanitarne aktivnosti i Sekcijom žena – varaždinski ogranak kulinarsku radionicu za učenike 3.c razreda VI. osnovne škole u Varaždinu.

Radionicu je otvorio predsjednik Saveza Damir Crleni, a vodile su je Marija Kuzminski i Marija Denžić, nagrađivane kuharice HKS-a. One su demonstrirale učenicima kako se pravilno priprema Varaždinski klipič.

– Učenici su nakon početnih instrukcija s nama pripremali klipiče, zadatak su oduševljeno prihvatili, a rezultat radionice naravno pojeli. Upravo je Varaždinski klipič prije nekoliko godina upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije te smatramo vrlo vrijednim prenositi znanje i tradicionalnu recepturu na mlađe generacije. Uz prijenos ovog znanja važno nam je i naše deficitarno zanimanje približiti djeci te se nadamo da se među ovim učenicima krije i koji budući kuhar – poručili su iz Udruge.

Ovo  je bila samo jedna u nizu odrađenih radionica Udruge kuhara Varaždinske županije a pod temom „Nahrani planet“ kroz koje sa sudionicima radionica promišljamo, osvještavamo, pričamo o održivosti potrošnje hrane, osposobljavanju i djelovanju u našoj okolini.

Ujedno kroz svaku ovogodišnju radionicu Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Varaždinske županije obilježavaju 20 godina djelovanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Na Franjevačkom trgu održana tradicionalna akcija “Dan narcisa“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U subotu su na Franjevačkom trgu brojne Varaždinke i Varaždinci podržali akciju Dan narcisa.

Podsjećamo, Mammae klub Varaždin – Udruga žena oboljelih na dojku ovu akciju provodi već 24. godinu zaredom s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke.

Pritom ukazuju na značaj osvješćivanja žena o važnosti preventivnih pregleda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje