Povežite se s nama

Sport

Tri varaždinske stolnoteniske generacije brane boje grada

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr sljedeći vikend započinje novu, bogatu sezonu. Kreće s natjecanjem u  ETTU Cupu, prestižnom europskom klupskom kupu, koje je po kvaliteti natjecatelja odmah do Lige prvaka. Kako će se tijekom sezone natjecati u četiri jaka natjecanja, hrvatska Superliga, Europska Superliga, hrvatski kup, te ETTU Cup sastavljena je brojnija momčad.

 

Kako je ovo prvi puta da se varaždinski muški stolnoteniski klub natječe u europskom kupu odlučili smo dati priliku igračima iz Varaždina i varaždinske regije da nose ekipu na ovom nivou natjecanja, rekao je predsjednik STK Starr Ronald Ređep i dodao kako posebnu pažnju u klubu posvećuju razvoju mladih i talentiranih igrača uz pomoć parnera Life Class terme Sveti Martin. Svi oni cijelo su ljeto radili i u sklopu Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin i ETTU Cup dat će im dodatno potrebno iskustvo. Ronald Ređep tako će priliku dati mladim snagama STK Starr Nikoli Horvatu, Dariu Kraljiću i Leonu Šanteku.

STK Starr domaćin je grupe C ETTU Cupa, a 17. i 18. rujna u sportskoj dvorani u termama Sveti Martin nastupi će belgijski TTC Sokah Hoboken,  turski Turk Telekom Ankara Spor Kulubu, portugalski  G.D. do Centro Social do Juncal te hrvatski predstavnik STK Starr Varaždin.

O jačini ekipa koja dolaze govore činjenice da je belgijska jedna od najjačih u Europi, a gdje su igrali i Samsonov i Primorac. Iz belgijske lige dolazi i rekordni osvajač Lige prvaka. Stolni tenis u Portugalu je u velikom uzletu, momčadski su prvaci  Europe a imaju i tri igrača u Top 30 svjetske stolnoteniske feseracije. U Turskoj se u stolni tenis ulaže sve više o čemu govori i njihov sponzor turska telekom kompanija, a u ekipi imaju i odličnog igrača iz Egipta.

U svakom slučaju stolnoteniski vikend program sportskoj dvorani u termama Sveti Martin bit će ispunjen vrhunskim stolnim tenisom koji još nije uživo viđen u ovom dijelu Hrvatske.

Raspored utakmica :

17. 09. 14:00 TTC Sokah Hoboken – Turk Telekom Ankara Spor Kulubu

17. 09. 14:00 STK Starr Varaždin – G.D. do Centro Social do Juncal

17. 09. 19:00 G.D. do Centro Social do Juncal- TTC Sokah Hoboken

17. 09. 19:00 Turk Telekom Ankara Spor Kulubu – STK Starr Varaždin

18. 09. 10:00 Turk Telekom Ankara Spor Kulubu – G.D. do Centro Social do Juncal

18. 09. 10:00 STK Starr Varaždin – TTC Sokah Hoboken

Prijavljeni sastavi ekipa:

TTC Sokah Hoboken ( Rajko Gommers, Dongying Zhang, Kilomo Vitta, Laurens Devos, Olav Kosolosky, Marc Gijs), Turk Telekom Ankara Spor Kulubu ( Ahmed Aly Ahmed Saleh, Mustafa Fahrettin Ekmekci, Paata Pirtskhalava, Evgenij Barkhatov, Irfan Tavukcuoglu, Atla Aydin), G.D. do Centro Social do Juncal (Andrei Bukin, Mihai Sargu, Rodrigo Costa, Luis Sousa, Lusi Maciel, Hugo Sousa, Andre Rocha) i STK Starr Varaždin (               Ruiwu Tan, Ronald Ređep, Jia Zeng, Samuel Mabey, Nikola Horvat, Leon Šantek, Dario Kraljić, Matthias Landfried).

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje