Povežite se s nama

U fokusu

Europska unija – potencijali i mogućnosti

Objavljeno:

- dana

Euro parlamentarci HDZ-a u Turistu

Zastupnici Europarlamenta iz redova HDZ-a u petak će, 22. studenoga, u varaždinskom hotelu Turist održati tribinu pod naslovom Europska unija – potencijali i mogućnosti.

O prednostima i mogućnostima zemalja članica, na tribini će, s početkom u 18 sati govoriti Andrej Plenković, Ivana Maletić, Zdravka Bušić, Davor Stier i Dubravka Šuica.
Dan prije posjeta Varaždinu HDZ-ove parlamentarce su, na poziv eurozastupnice Anne Zaborske, predsjednice Međustranačke skupine za Obitelj, dječja prava i međugeneracijsku solidarnost, posjetile  predstavnice građanske inicijative, Željka Markić i Ana Vargek.

Nikša Spremić: “Željka Markić=Adolf Eichmann”

 
Na otvaranju sjednice Međustranačke skupine, Zaborska je pozdravila inicijativu kao oblik snažnijeg sudjelovanja građana u demokratskom sustavu odlučivanja te dodala kako je Europska unija ovu godinu proglasila Godinom građana. Potom se okupljenima obratila Željka Markić te iznijela eurozastupnicima ciljeve i način rada Građanske inicijative „U ime obitelji“. -To je prva građanska inicijativa koja je u 23 godine demokracije uspjela prikupiti dovoljan broj potpisa za referendum, istaknula je Markić. – Međutim vlast pokušava onemogućiti konstruktivnu raspravu pri čemu, zlorabi javni prostor za kampanju protiv građanske inicijative, rekla jje, izražavajući svoj optimizam oko, za njenu Udrugu, pozitivnog rezultata referenduma 1. prosinca.

U raspravi koja je uslijedila, SDP-ovac Nikša Spremić, parlamentarni asistent eurozastupnika Olega Valjala, također je ustvrdio kako se 1. prosinca očekuje uspjeh ove građanske inicijative. Međutim, nije “štedio” Željku Markić zbog njenih ocjena te ju usporedio s nacistom Adolfom Eichmannom. Nakon toga mu je predsjednica Međustranačke skupine oduzela riječ.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje