Povežite se s nama

Događanja

Trijumf Varaždinki i ljepote u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Izbor kraljice Hrvatske

Na regionalnom izboru za kraljicu Hrvatske za tri sjeverne županije, koji je u subotu održan na čakovečkim gradskim bazenima, trijumfirale su Varaždinke. Upravo je njima pripalo najviše titula ovogodišnjeg izbora.

Titulu kraljice Hrvatske za Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju ponijela je 20-godišnja Dorotea Stolnik iz Varaždina, prva princeza je njezina sugrađanka 21-godišnja Elizabeta Šamec, dok je titulu princeze fotogeničnosti osvojila 17-godišnja Julijana Hranić, također iz Varaždina. Jedino titula druge princeze nije otišla u Varaždin jer je nju izborila 21-godišnja Tatjana Grivić iz Novog Virja.

Za laskavu titulu kraljice sjeverozapada ove je godine pokušalo izboriti 12 djevojaka iz triju županija, a stručni žiri nije ocjenjivao samo njihovu ljepotu, već cjelokupnost osobe. U finalu kraljice Hrvatske uz pobjednicu, Doroteu Stolnik, sudjelovat će i njezina prva pratilja Elizabeta Šamec. Hoće li jedna od njih ponijeti laskavu titulu kraljice Hrvatske i predstavljati našu zemlju na svjetskom izboru koji je utemeljen 1988. godine, ostaje nam da vidimo. (ihr)

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje