Povežite se s nama

Međimurje

Tristo kuna mjesečno u ruke 62-oje učenika

Objavljeno:

- dana

POTPORE

– Veliko hvala na potpori koju nam Županija pruža, omogućavajući nam kvalitetno obrazovanje i olakšavajući nam cijeli put učenja.

Najbolji način da zahvalimo svima vama, a osobito našim roditeljima, je da ostvarimo što bolji uspjeh i učinimo vas ponosnima – rekla je Michelle Mesarić, maturantica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, jedna od 62-oje učenika koji su na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier u Čakovcu u četvrtak primili ugovore za stipendije, kao djeca hrvatskih branitelja.

Novci na računu 

Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Ovo su stipendije koje se dodijeljuju na godišnjoj razini u iznosu od 3.000 kuna, a iako je ugovorom definirano da će se isplaćivati u mjesečnim anuitetima od 300 kuna kroz školsku godinu 2016./2017. Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da su novci već na računu kako bi njihovi stipendisti što lakše i uspješnije zaključili školsku godinu, a neki i svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici završnih razreda.

– Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj želimo poslati poruku našim braniteljima i njihovim obiteljima da nisu i da neće biti zaboravljeni. Potpore koje dodijeljujemo samo su jedan vid ulaganja u obrazovanje, a pogled na ove mlade ljude, uspješne srednjoškolce, dokaz je da radimo dobar posao i potpuno opravdava svu našu podršku. Ako je i jedan mali djelić našeg doprinosa u vašoj kreativnosti, u ambiciji, želji da napredujete, ali i uspjesima te rezultatima, bez obzira na sve probleme i izazove na koje nailazite, izuzetno smo ponosni što smo i mi dio tog vašeg puta – rekao je Posavec.

Na kraju svečanosti nastupili su učenik 3. razreda Glazbene škole u Varaždinu Dominik Padarić, koji operno pjevanje uči u klasi poznate mezzosopranistice profesorice Blanke Tkalčić, te bend Boemikon iz Gimnazije “Josip Slavenski”, čiji je član također jedan od nagrađenih učenika, Borna Fučec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje