Povežite se s nama

Međimurje

Tristo kuna mjesečno u ruke 62-oje učenika

Objavljeno:

- dana

POTPORE

– Veliko hvala na potpori koju nam Županija pruža, omogućavajući nam kvalitetno obrazovanje i olakšavajući nam cijeli put učenja.

Najbolji način da zahvalimo svima vama, a osobito našim roditeljima, je da ostvarimo što bolji uspjeh i učinimo vas ponosnima – rekla je Michelle Mesarić, maturantica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, jedna od 62-oje učenika koji su na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier u Čakovcu u četvrtak primili ugovore za stipendije, kao djeca hrvatskih branitelja.

Novci na računu 

Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Ovo su stipendije koje se dodijeljuju na godišnjoj razini u iznosu od 3.000 kuna, a iako je ugovorom definirano da će se isplaćivati u mjesečnim anuitetima od 300 kuna kroz školsku godinu 2016./2017. Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da su novci već na računu kako bi njihovi stipendisti što lakše i uspješnije zaključili školsku godinu, a neki i svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici završnih razreda.

– Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj želimo poslati poruku našim braniteljima i njihovim obiteljima da nisu i da neće biti zaboravljeni. Potpore koje dodijeljujemo samo su jedan vid ulaganja u obrazovanje, a pogled na ove mlade ljude, uspješne srednjoškolce, dokaz je da radimo dobar posao i potpuno opravdava svu našu podršku. Ako je i jedan mali djelić našeg doprinosa u vašoj kreativnosti, u ambiciji, želji da napredujete, ali i uspjesima te rezultatima, bez obzira na sve probleme i izazove na koje nailazite, izuzetno smo ponosni što smo i mi dio tog vašeg puta – rekao je Posavec.

Na kraju svečanosti nastupili su učenik 3. razreda Glazbene škole u Varaždinu Dominik Padarić, koji operno pjevanje uči u klasi poznate mezzosopranistice profesorice Blanke Tkalčić, te bend Boemikon iz Gimnazije “Josip Slavenski”, čiji je član također jedan od nagrađenih učenika, Borna Fučec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje