Povežite se s nama

Život i društvo

Trnovec za 56 beba u ovoj godini roditeljima darovao 112 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Novac za bebe

Općina Trnovec Bartolovečki po četvrti je put u ovoj godini darivala roditelje novorođenih. Danas je, 16. prosinca, još 12 beba dobilo po 2000 kuna. Tako je Općina u 2016. godini podijelila sveukupno 112 tisuća kuna za 56 beba. .

Ove je godine u Trnovcu rođena jedna beba više nego lani, što, prema riječima načelnika Zvonka Šameca, posebno veseli. – I jedno dijete više je puno kad se zna da Općina već godinama bilježi manjak novorođenih.

Načelnik  je također istaknuo kako je ovo najljepši mogući završetak godine budući da su nedavno potpisani ugovori za stipendiranje studenata, a danas su podijeljene i naknade za najmlađe mještane.

– U proračunu za 2017. godinu ćemo zadržati razinu izdvajanja za naše najmlađe sumještane. I dalje ćemo pomagati u prvim mjesecima života djece, nastaviti kroz sufinanciranje vrtića i programa predškole ali i raznih programa osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja sve do financijske pomoći za naše studente preko stipendija – izjavio je načelnik Šamec i svima zaželio sretne blagdane. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje