Povežite se s nama

Ostali sportovi

Trojac najstarijih varaždinskih triatlonaca

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Vruće ljetno vrijeme nije prepreka triatlonkama i triatloncima da redovno odrađuju Felt tritatlon ligu jer, ne zaboravimo, ovaj se sport i rodio u najtežim vremenskim uvjetima, na Havajima.

Međutim, kada ovom raznovrsnom i posebno napornom sportu dodamo teže vremenske uvjete, onda posebno iznenađuje činjenica da su se među natjecateljima našla i tri veterana.
Na Aquacityju triatlonsku utrku odradilo je i trojac u ozbiljnim godinama Marijan Strelec (1945.), Mladen Vučemilo (1941.) i Zvonimir Tumpić (1946.) koji zajedno imaju 207 godina i svi su uspješno završili utrku.
Najmlađi među njima Zvonimir Tumpić odgovara zašto se oni uopće bave sportom.
– Baviti se sportom primarno znači voditi brigu o svojem zdravlju. Realitet svakodnevice ispunjen je obiljem stresnih situacija koje se u puno slučaja uspješno kompenziraju sportskim aktivnostima. Učinke je potvrdila i medicinska znanost, pa je tako dobro razmišljati o zamjeni domova zdravlja sportskim terenima. Sport čini čuda na raznim razinama.
Koliko je teško nastupati na triatlonu u usporedbi s trčanjem i ostalim atletskim disciplinama kojima se bavite?
Triatlon disciplina je zaista zahtjevna jer sportaš mora dobro ovladati trima disciplinama koje se uzastopno izmjenjuju bez pauze ili odmaranja. Radi se o trenutnoj promjeni ritma i aktivaciji drugih mišićnih skupina. Osim toga, u državnim natjecanjima start je obično u podne kada temperatura zraka može prelaziti i 30 stupnjeva.
Postoji li konkurencija između vas trojice?
Ovi natjecatelji spadaju u istu starosnu kategoriju, imaju istu sportsku ideologiju i mogli bi poslužiti kao uvjerljivi model mlađima kojima još nedostaje odlučnosti i samopouzdanja pojaviti se na startnoj liniji.
Poruka mladim sportašima?
Mlade sportaše većinom sputava slabija vještina plivanja kao opravdanje neodlučnosti za uključivanje u triatlon. To svakako ne bi trebao biti razlog za odustajanje, već naprotiv – motiv za formiranje cjelovite osobe sportaša. A i inače poruka mladima bila bi da se uključe u bilo koje sportske aktivnosti koje će im činiti dobro u odmaku od nedostatka fizičkih aktivnosti i virtualnih sadržaja modernih tehnologija.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje