Povežite se s nama

Crna kronika

Troje okrivljenika u slučaju ubojstvo profesora već su osuđivani za djela s elementima nasilja

Objavljeno:

- dana

Svakim danom pojavljuju su novi detalji napada na Ninu Čengića u Graberju, a on je od teških ozljeda preminuo u bolnici.

FOTO Na Kulturani osvanuli natpisi “ubojice”, ali ispred gore i lampioni

Baš su te novosti sve šokantnije.

Novinari RTL-a razgovarali su sa Zoranom Vidovićem, odvjetnikom prvooosumnjčenog, koji je rekao: “Sukob je počeo unutar tog prostora s određenim provociranjem nakon čega je oštećeni izoliran, maknut van, a onda je to eskaliralo nakon odlaska policije. Oni su bili svjesni da je izgubio svijest, ali ne i da su nastupile posljedice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila. Hitnu nisu pozvali jer su smatrali da je to gubitak svijesti trenutno i da će se oporaviti. Odnosno bio je očito i pod utjecajem alkohola pa su, očito, mislili da će nakon toga da će se dovesti u stanje, da će moći sam otići kući.”

Kaže da nije bilo napada palicom i lokotom.

Sva četiri osumnjičenika terete se da su zajedno počinili kazneno djelo ubojstva.

– Troje okrivljenika je već bilo prekršajno osuđivano. Između ostalog iz prekršaja s elementima nasilja – rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

RTL javlja i da je više od deset osoba vidjelo napad i nije poduzelo ništa.

Crna kronika

Dvojica muškaraca pokušali podvaliti lažne švicarske franke u dvije mjenjačnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 21. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskih državljana starih 32 i 28 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 15. lipnja 2021. u Čakovcu, u mjenjačnici predali dvije lažne novčanice od po tisuću švicarskih franaka radi razmjene u kune, znajući da se radi o lažnim novčanicama, a kad je brojač novca izbacio jednu novčanicu kao sumnjivu, zaposlenica ih je odbila primiti. Osnovano se sumnja da su potom u drugoj mjenjačnici predali još jednu takvu lažnu novčanicu radi razmjene u kune, ali je zaposlenik, na temelju provjere novčanice u certificiranom uređaju, posumnjao u njenu ispravnost i odbio ju primiti – objavio je DORH.

Prema današnjem tečaju 1000 franaka je nešto vuše od 7000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Presretačem ulovili 24-godišnjeg vozača koji je kod Nove Vesi jurio 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 22. listopada, u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak.

Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, objavila je policija, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i tri negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje