Povežite se s nama

Crna kronika

Jučerašnji dan u Međimurju obilježili obiteljsko nasilje, tučnjava i naleti na životinje

provale

Objavljeno:

- dana

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 77 poziva. Od toga je 33 poziva bilo namjenskih. Njih je Centar obradio i proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 5 poziva. Imali su dvije intervencije, dok su tri poziva bile lažne dojave.

Jučer, nešto prije 20 sati, ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o obiteljskom nasilju u Orehovici. U 21:10 dojavljen je nalet osobnog vozila na srnu kod Otoka, pri čemu je nastala materijalna šteta.

Par minuta prije 23 sata zaprimljena je dojava o naletu osobnog vozila na psa u Mačkovcu. Pritom je nastala materijalna šteta. U 23:19 dojavljena je tučnjava više osoba u Čakovcu u Strossmayerovoj ulici.

Danas ujutro u 5 sati i 32 minute Županijski centar je zaprimio dojavu o naletu autobusa na dva psa u Nedelišću. Nastala je materijalna šteta.

Crna kronika

Kamera na istočnoj obilaznici Varaždina dva mjeseca snimala 47-godišnjaka u autu s “krivim” tablicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 47 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

On je kako se sumnja, na osobno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu.

Uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila snimljen, odnosno evidentiran, je navedeni kako upravlja osobnim vozilom marke VW Vento i to nekoliko puta u mjesecu lipnju i srpnju 2022. godine na istočnoj obilaznici u Varaždinu, javila je policija. Upravljao je vozilom i pritom je uređaj utvrdio kako navedena registarska oznaka ne pripada navedenom vozilu već pripada drugom teretnom vozilu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok će za prekršaje u prometu okrivljeni odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Graničnom prijelazu Goričan kod Portugalca pronađeno oko 40 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 6. kolovoza, u 23 sata i 45 minuta na Međunarodnom graničnom prijelazu Goričan I, kao ulazni putnik iz Mađarske, teretnim vozilom marke „Mercedes“ bugarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji portugalski državljanin.

– Prilikom pregleda vozila, a u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 30-godišnjak je na poziv policijskog službenika dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, mase 39,5 grama – izvijestila je PU međimurska.

Preliminarnim testiranjem izuzete sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.

Droga je oduzeta, dok je 30-godišnji portugalski državljanin prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje