Povežite se s nama

Crna kronika

Tuđe stanove založili za kredite, a nisu platili niti jednu ratu

Objavljeno:

- dana

NOVE KAZNENE PRIJAVE U SLUČAJU STANOING

Iz PU varaždinske javljaju o novim kaznenim prijavama u slučaju Stanoing. Eduarda Brumena (56) i Ivanku Strmečki (58) se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u studenom 2011. godine te u rujnu 2010. godine, a opet ih se sumnjiči da su u zalog davali tuđe stanove.

– Policijski službenici PU varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su 56-godišnjak i 58-godišnjakinja kao odgovorne osobe tijekom studenog 2011. godine, prilikom sklapanja sporazuma o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama, prema ugovoru s jednom bankom, dali pravo zaloga na nekretninu koja u tom trenutku više nije bila u vlasništvu trgovačkog društva, jer ju je tijekom 2011. godine, na temelju sklopljenog ugovora otplatio jedan bračni par – navedeno je u policijskom izvješću.

Založili nekretnine vrijedne 1,6 milijuna kn

Slično tome, u rujnu 2010. su s drugom bankom sklopili ugovor o dugoročnom kreditu, a pravo zaloga dali su na nekretnine koje također više nisu bile u vlasništvu trgovačkog društva, jer ih je tijekom 2010. i prošle godine otkupilo i u cijelosti isplatilo pet kupaca. – Vrijednost svih navedenih založenih nekretnina procjenjuje se na oko 1,6 milijuna kuna – navode u PU varaždinskoj.

Bivši čelni ljudi Stanoinga, utvrđeno je, ujedno su odgađali izdavanje isprava na temelju kojih su se u zemljišne knjige mogli upisati stvarni vlasnici.

– Tek nakon što je u zemljišnim knjigama bilo upisano založno pravo u korist banaka, oštećenim je vlasnicima izdano očitovanje na temelju kojeg su mogli upisati prava vlasništva te su na taj način spriječeni da slobodno raspolažu svojim kupljenim nekretninama – piše u izvješću.

Nisu plaćali niti jedan kredit

No Stanoing nije otplaćivao niti jedan kredit. S jednom bankom su upisana založna prava u iznosu od 1,7 milijuna eura, a za kredit s drugom bankom upisano je založno pravo od nešto više od 4,1 milijuna eura.

Protiv Brumena i Strmečki podnesene su prijave za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a policijski službenici nastavljaju istraživati poslovanje ove tvrtke.

Izvor:
Foto: Arhiva RT-a

Crna kronika

Pijani Austrijanac kod dravskog mosta naletio na varaždinsku obitelj, ozlijeđeno i dijete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se u subotu, 27. studenoga, u popodnevnim satima dogodila kod dravskog mosta, a međimurska policija sada donosi detalje.

Naime, 47-godišnji Austrijanac upravljao je osobnim automobilom austrijskih registracija, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim, pod utjecajem alkohola od 0,91 promila.

– Dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 36-godišnjak – ističe PU međimurska.

Ozlijeđeni su 36-godišnji vozač, 39-godišnja putnica i dijete iz njegovog vozila, koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je vozač teško, a putnica i dijete lakše ozlijeđeni.

– Kod putnice je moguća je prekvalifikacija ozljede u tešku ozljedu. Protiv 47-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – dodaje međimurska policija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija spriječila tuču: pijani mladić (20) u Zagrebačkoj ulici napao vršnjaka i dvije djevojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske je jučer, 28. studenoga, oko 00.10 sati zaprimio dojavu građana o narušavanju javnog reda i mira na parkiralištu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je mladić starosti 20 godina pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 na osobito drzak i nepristojan način verbalno i fizički napao jednog mladića starosti 20 godina i dvije djevojke starosti 18 godina.

Brzom intervencijom policije spriječeno je daljnje narušavanje reda i mira. Na mjestu događaja je zatečen mladić koji je narušavao javni red, te je priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin. Prilikom fizičkog napada nije bilo ozlijeđenih osoba i nitko nije tražio medicinsku pomoć.

Protiv počinitelja policijski službenici podnijeti će prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje