Povežite se s nama

Život i društvo

Tuhovečka Milina – ovozemaljski raj za sve koji rasturaju odbojku na pijesku

Objavljeno:

- dana

U TIJEKU PRIJAVE

U pitoresknom Tuhovcu 5. I 6. kolovoza održat će se tradicionalni turnir u odbojci na pijesku “Milina 2017”. Zaigrajte odbojku na pijesku u parovima, prepustite se veselom ugođaju u prekrasnom prirodnom okruženju i – osvojite vrijedne nagrade.

Parovi se mogu prijaviti na mobitel 095/870-5574 (Zvonimir) ili porukom u inbox Tuhovečke Miline (facebook) najkasnije do petka, 4. kolovoza do 23:59 sati ili pak na lokaciji na dan turnira do 10 sati.

U prijavi je potrebno navesti ime para, imena igrača, te mjesto odakle dolaze.

Nagrada za 1. mjesto iznosi 500 kuna (2 zlatne medalje, diplome); za 2. mjesto iznosi 300 kn te 2 srebrne medalje i diplome, 3. mjesto – 150 kn uz 2 brončane medalje i diplome te za 4. mjesto – 50 kn uz diplome.

Ulaznina iznosi 50 kuna po prijavljenom paru, a novac će se prikupljati neposredno prije izvlačenja parova

PRAVILA:

Igra se 2 na 2 uključujući kombinacije oba spola (MM,MŽ,ŽŽ).

Teren je dimenzija 16×8 metara, a mreža je postavljena na visini od 2,36 metra. Pobjednik susreta je par koji prvi osvoji dva seta. Set osvaja ekipa koja prva osvoji 15 poena, uz minimalnu razliku od 2 poena. U slučaju izjednačenog rezultata 1-1 u setovima, odlučujući (3. set) igra se do 11 poena.

Igru vode sami igrači po pravilu fair playa uz sudačku pratnju u slučaju nesuglasica.

Sistem natjecanja ovisi o broju prijavljenih ekipa, a za sve sudionike osiguranasu hladna alkoholna i bezalkoholna pića.

Organizatori organiziraju Facebook natječaj za najbolju fotografiju turnira i druge zabavne sadržaje za gledatelje.

Cilj turnira je međusobno druženje i zdravo natjecanje, pokrivanje troškova uređenja Miline i organizacije turnira te promocija odbojke na pijesku.

Izvor:
Foto: Facebook

Nekategorizirano

Općina Petrijanec: putem EU projekata zaposleno 10 žena koje su brinule o 79 korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec uspješno je provela projekt „Zaželi – pomoć u zajednici za starije osobe“ te projekt „Zaželi za Petrijanec 2020.“ Sufinancirani su sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Prve dvije godine nositelj projekta „Zaželi – pomoć u zajednici za starije osobe” vrijedan 2.179.443,20 kuna bila je Općina Petrijanec, a zatim je projekt nastavljen kao druga faza, ali u suradnji s Udrugom umirovljenika Općine Petirjanec ukupne vrijednosti  925.800,00 kuna.

Riječ je europskom projektu putem kojeg je omogućeno zapošljavanje nezaposlenih žena, koje su brinule za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Provodio se 15 mjeseci, putem kojeg je zaposleno je 10 žena koje su se brinule o 79 korisnika.

– Projekt “Zaželi” jako je dobro odjeknuo i bio prihvaćen u Općini Petrijanec i nismo imali nikakvih problema sa krajnjim korisnicima, a suradnja je bila na vrlo visokoj razini. Mislim da bi trebali nastaviti sa sličnim projektom u idućim godinama, no to ne ovisi o nama, jer trenutno javni poziv nije otvoreni te apeliram na Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i sva ostala upravljačka tijela da nastave u sljedećim godinama s tim projektom – rekao je na završnoj konferenciji projekta „Zaželi“ načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Žene su također prošle edukaciju za gerontodomaćice te za jednostavne poslove u zanimanju kuhar.

Obvezni partneri na projektu su također Centar za socijalnu skrb Varaždin te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin.

– U evidenciji varaždinskog Zavoda za zapošljavanje uvijek je evidentirano više nezaposlenih žena, nego muškaraca, i zato ovaj projekt ima dvije važne komponente – socijalnu i humanitarnu, a Zavod za zapošljavanje tu se uključio sa svojom ulogom, a to je informiranje nezaposlenih žena o projektu, oglašavanje javnog poziva, posredovanje pri zapošljavanju. Ovim projektom utječe se na ukupnu nezaposlenost žena i samo je u protekloj godini na području Varaždinske županije kroz projekt „Zaželi“ 90-tak žena – zaključila je Branko Šaško, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nastavlja se provedba programa gerontodomaćica na području Varaždina i Općine Jalžabet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je ugovore s Gradom Varaždinom i Općinom Jalžabet o financiranju programa gerontodomaćica, koje pružaju pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama.

Nastavak je to provedbe programa koji se do studenog 2021. godine financirao putem EU projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“.

Ugovorima su osigurana sredstva za financiranje plaća gerontodomaćica, i to za njih pet na području grada Varaždina i dvije na području Općine Jalžabet.

Svaka od gerontodomaćica brine se za sedam do osam korisnika koji su starije i nemoćne osobe te im je potrebna pomoć oko nabave namirnica, lijekova, održavanju higijene stambenog prostora kao i razgovora i druženja kao nezaobilaznog dijela pomoći osobama koje žive same.

Financiranje ovakvih programa od velike su važnosti za poboljšanje kvalitete života starijih sugrađana i GDCK Varaždin ovim putem zahvaljuje Gradu Varaždinu i Općini Jalžabet na potpori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje