Povežite se s nama

Međimurje

Tursko izaslanstvo posjetilo Varaždin i Lepoglavu

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U sklopu Town twinning projekta „Jačanje kapaciteta za EU poslove u turskim provincijama“, u Varaždinskoj  županiji boravi delegacija turske pokrajine Mardin.

 Nakon posjete gradu Lepoglavi  i razgovora s tamošnjim dužnosnicima, danas je u Županijskoj palači za njih upriličen prijem. Domaćin, zamjenik župana  Alen Kišić uvažene je goste upoznao s bogatom poviješću same Županije, ali im je i prezentirao najvažnije projekte koje županijska vlast provodi na području obrazovanja, poljoprivrede i gospodarstva.

– Izuzetno mi je drago da sam imao prilike ugostiti  predstavnike turske pokrajine Mardin i siguran sam da smo ovim razgovorima započeli suradnju koju ćemo produbljivati na mnogim područjima. Mardin je pokrajina koja je poznata po jedinstvenoj arapskoj arhitekturi, a posebno je u toj pokrajini razvijena poljoprivreda – rekao je Kišić te naznačio kako Varaždinska županija ima mnogo toga za ponuditi.

Viceguverner pokrajine Ali İkram Tuna je također izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te je pozvao vodstvo Varaždinske županije u uzvratni posjet.

Nakon prijema, delegacija iz Mardina prošetala je starogradskom jezgrom u pratnji ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin Rajmonda Rojnika te razgledala izložbu „Barokni Istanbul” u Galeriji Zlati ajngel turskog umjetničkog fotografa Sultana Selima Kira.

Inače, Mardin je grad u jugoistočnoj Turskoj, on je i administrativni centar Provincije Mardin, a nalazi se na planini s koje se mogu nadzirati nizine sjeverne Sirije.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje