Povežite se s nama

Život i društvo

TV-put u veselu renesansnu prošlost

Objavljeno:

- dana

POČINJE RENESANSNI FESTIVAL

U nizu ljetnih projekata kojima varaždinska VTV Televizija i ove godine brine za dobru informiranost i zabavu svojih brojnih gledatelja posebno mjesto zauzima program pod imenom Renesansna televizija.

U petak i subotu, 26. i 27. kolovoza, taj će se program uživo emitirati iz Koprivnice s tradicionalnoga Renesansnog festivala, najboljega kostimiranog festivala u ovom dijelu Europe, koji po svojoj atmosferi i sadržajima koje nudi doista predstavlja posebnost vrijednu pozornosti.

Duh renesanse

Poznati su glavni okviri – Festival u Koprivnici oživljava vrijeme i vedri duh renesanse, svi su sudionici kostimirani i sve ili gotovo sve što se odvija u okviru Festivala u tom je ozračju. VTV Renesansna televizija otkriva pak detalje, niz priča i sadržaja koji se mogu doživjeti samo na Renesansnom festivalu i u programu Renesansne televizije. Kroz program VTV Televizije tako će u domove više od pola milijuna gledatelja ušetati vitezovi i haramije, kraljevne i kraljevi, harlekini, stara jela i pila, zanatlije, bokci i gubavci, srednjovjekovni glumci i zabavljači. Gledatelji će moći uživati u borbama vitezova, plesu i pjesmi dvorskih zabavljača, majstorijama kuharica i kuhara, vrlo atraktivnim disciplinama kao što su streličarska nadmetanja ili lov na vepra golim rukama, a vrhunac je svakako prikaz noćne borbe vitezova u pokušaju da osvoje utvrdu i bedeme Staroga grada u Koprivnici.

Voditelji

I sami će se voditelji i reporteri VTV Televizije predstaviti u kostimiranom izdanju, cijela je zahtjevna tehnička i produkcijska priča oko realizacije programa prilagođena ozračju Festivala, a sve s ciljem da svi koji ne mogu doći u Koprivnicu ipak dožive čari ove posebne turističke manifestacije.
Bit će zanimljivo i zabavno, pa put u veselu prošlost renesanse uz VTV Renesansnu televiziju nikako nemojte propustiti!

Atraktivni program će se uživo emitirati 26. i 27. kolovoza

 

 

ZANIMLJIVO

Majstorije kuhara, lov na vepra golima rukama, a vrhunac Festivala bit će prikaz noćne borbe vitezova u pokušaju osvajanja utvrde Staroga grada u Koprivnici

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje