Povežite se s nama

Crna kronika

Tvrtka iz Čakovca imala je novaca, ali direktor svejedno radnicima nije isplatio plaću šest mjeseci

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 17. listopada 2022. podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 42 godine zbog počinjenog kaznenog djela neisplate plaće i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

– Okrivljenog 42-godišnjaka se tereti da od kolovoza 2020. do veljače 2021. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Čakovca, iako je društvo raspolagalo novcem, nije isplatio trojici zaposlenika društva plaće u ukupnom iznosu većem od 30.000 kuna, niti im je uručio obračune iznosa plaća koje im je bio dužan predati. Okrivljenika se tereti i da nije vodio poslovne knjige društva koje je po zakonu bio obvezan voditi – objavio je DORH.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje