Povežite se s nama

Život i društvo

Tvrtka iz Velikog Bukovca donirala kuću vrijednu 400.000 kuna obitelji iz Zlatara koja teško živi

Foto: Screenshot/OTV

Objavljeno:

- dana

Peteročlana obitelj Bolšec iz Zlataru živi u jako teškim uvjetima.

Žive u drvenoj kući, naherenoj na jednu stranu, koja je nekada bila štala za životinje.

Otac Tomislav trajno je nesposoban za rad te ima skrbnika, dok je mama Štefica na burzi za zapošljavanje. Posao pokušava pronaći već gotovo dvije godine, no bezuspješno, piše 24sata.hr. Kuća bi se mogla svaki čas srušiti.

Obitelj živi od dječjeg doplatka i Tomislavove invalidnine, čime ukupni prihodi obitelji ne prelaze 3000 kuna.

Zbog svega navedenog organizirana je akcija prikupljanja pomoći.

Veliku pomoć ponovno će dati Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca.

– Imamo kuću za obitelj Bolšec zahvaljujući Požgaj Grupi i izvršnom direktoru Nikoli Požgaju!!! Veliko hvala!!!! Stigao je mail na Grad Zlatar kojim Požgaj Grupa donira cijelu drvenu kuću za obitelj Bolšec prema našim izrađenim projektima. Cijena kuće i te donacije je cca 400.000 kuna plus PDV. Od ostalih pristiglih donacija uredit će se instalacije, crijep, uređenje Itd. Ukoliko ostane sredstva od još pristiglih donacija, svakako će se prosjediti kome će biti potrebno – napisala je 11. siječnja na svome Facebooku Jasenka Auguštan – Pentek, gradonačelnica Grada Zlatara.

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje