Povežite se s nama

Međimurje

Tvrtka Neores i Mursko Središće donirali medicinsku opremu Županijskoj bolnici

Objavljeno:

- dana

Tvrtka Neores već dugo posluje u Murskom Središću, a dio njezinog asortimana proizvoda i prije epidemije bolesti COVID-19 bio je medicinski.

Sukladno povećanoj potrebi za zaštitnom opremom za medicinsko osoblje zbog pojave koronavirusa, tvrtka je prepoznala poslovni smjer koji se pokazao ispravnim te je zagarantirao punu zaposlenost i očuvanje proizvodnje.

Danas više od 70 radnika radi isključivo na proizvodnji zaštitne medicinske opreme, a proizvode se antivirusni kombinezoni, kirurški ogrtači, kape, kaljače i slično.

Grad Mursko Središće već je jednom darovao 10.000 kuna Županijskoj bolnici Čakovec za potrebe medicinskog osoblja, a s obzirom na to da se u Gradu nalazi tvrtka koja sve to proizvodi, gradonačelnik Dražen Srpak je s ravnateljem Županijske bolnice Čakovec dr. Novinščakom posjetio tvrtku Neores.

Gradonačelnik je temeljem svojih ovlasti još jednom odlučio darovati opremu u vrijednosti od 10.000 kuna, dok će u istom iznosu to isto učiniti i tvrtka Neores.

– Zahvaljujemo se svom medicinskom osoblju na njihovoj požrtvovnosti i trudu, a svima oboljelima želimo da što prije ozdrave. Svakako za kraj treba reći i – ostanimo odgovorni! – poručuju iz Murskoga Središća.

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje