Tvrtka Neores već dugo posluje u Murskom Središću, a dio njezinog asortimana proizvoda i prije epidemije bolesti COVID-19 bio je medicinski.

Sukladno povećanoj potrebi za zaštitnom opremom za medicinsko osoblje zbog pojave koronavirusa, tvrtka je prepoznala poslovni smjer koji se pokazao ispravnim te je zagarantirao punu zaposlenost i očuvanje proizvodnje.

Danas više od 70 radnika radi isključivo na proizvodnji zaštitne medicinske opreme, a proizvode se antivirusni kombinezoni, kirurški ogrtači, kape, kaljače i slično.

Grad Mursko Središće već je jednom darovao 10.000 kuna Županijskoj bolnici Čakovec za potrebe medicinskog osoblja, a s obzirom na to da se u Gradu nalazi tvrtka koja sve to proizvodi, gradonačelnik Dražen Srpak je s ravnateljem Županijske bolnice Čakovec dr. Novinščakom posjetio tvrtku Neores.

Gradonačelnik je temeljem svojih ovlasti još jednom odlučio darovati opremu u vrijednosti od 10.000 kuna, dok će u istom iznosu to isto učiniti i tvrtka Neores.

– Zahvaljujemo se svom medicinskom osoblju na njihovoj požrtvovnosti i trudu, a svima oboljelima želimo da što prije ozdrave. Svakako za kraj treba reći i – ostanimo odgovorni! – poručuju iz Murskoga Središća.

Komentari

Komentara