Povežite se s nama

Tema dana

Tvrtke Coninga u predstečajnoj nagodbi

Objavljeno:

- dana

GRUPA CONING

Za neka društva unutar Grupe Coning otvoren je postupak predstečajne nagodbe, a istovremeno je u tijeku objedinjavanje svih tvrtki u jedan poslovni subjekt radi uspješne provedbe nagodbe s vjerovnicima.

Ističe se to u priopćenju iz Uprave Grupe Coning koja se oglasila ‘radi smanjenja štete koja se nanosi trgovačkom društvu Coning učestalim ponavljanjem poluinformacija u javnosti’.

Uprava potvrđuje da je predan zahtjev za predstečajnu nagodbu za društva iz Grupe Coning, odnosno za Coning, Coning ekogradnja, Coning inženjering, Coneco, Coning turizam i Congama.

‘Proces predstečajne nagodbe je predmet pregovora društava i vjerovnika, naglašava se u priopćenju, ali ne navodi za koja društva je otvorena predstečajna nagodba, a za koje se to još očekuje.

Međutim, Fina je 17. siječnja objavila da Coning treba u roku od 45 dana dostaviti nedostajuću dokumentaciju Nagodbenom vijeću, a 29. siječnja je odbacila Zahtjev za određivanje privremene mjere zastajanja s provedbom ovrhe i osiguranja. No prihvaćen je takav zahtjev koji su dostavili Coning ekogradnja i Coneco. Ta društva su dobila i Zvonka Hraina za povjerenikom predstečajne nagodbe u postupku predstečajne nagodbe, a dodatnu dokumentaciju trebaju dostaviti u rok od 45, odnosno 39 dana.

‘Najveći vjerovnik Grupe Coning je država, koja, unatoč tome što veći dio svojih obveza prema Grupi Coning niti ne osporava, iste nije ispunila. Naplata tih potraživanja omogućila bi stabilizaciju poslovanja Grupe, pa predstečajna nagodba ne bi niti bila potrebna’, upozoravaju iz Grupe Coning.

Naime, kako doznajemo, obveze države prema Coning Grupi prelaze ukupni godišnji iznos plaća cijele grupacije. Riječ je o potraživanjima oko kojih se Coning i država parniče već godinama, što povećava troškove državi, a negativno utječe na poslovanje tvrtki iz grupe.

Upravo zbog toga očekuju da će država, ako već ne plaća obveze, učini barem minimalno, a to je da isplati bar dio koji ni ona ne osporava, a za preostali iznos prihvati prvostupanjsku presudu suda kao konačnu, na što su u Coningu spremni pristati, a u cilju zaštite djelatnika i cjelokupne tvrtke.

Izvor: Grupa Coning
Foto: Siniša Sović

Glazba

Porin ove godine slavi četvrt stoljeća, među nominiranima su čak tri iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

porin

Nagrada Porin ove godine doživljava jubilarno, 25. izdanje, a među nominiranima su i tri imena iz Međimurja.

U kategoriji nagrade Porin “Novi izvođač godine” nominirana je Carla Belovari iz Svete Marije, pri čemu su u toj kategoriji nominirani i bend Fluentes te Boris Štok. Osim Carle, nominirana je i mlada Zsa Zsa, pravim imenom Jelena Žnidarić, iz Pušćina. Njezino se ime našlo u kategoriji “Najbolja vokalna suradnja”. Zsa Zsa je u duetu s Vannom otpjevala singl “Tragom svojih tragova”. U istoj kategoriji nominiran je i duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka (“Ako voliš ovu ženu”) te Bang bang feat. Saša Antić (“Kako stoje stvari”).

Mirko Švenda-Žiga sa suradnicima, Krunoslavom Lajtmanom te Tonijem Eterovićem, nominiran je za “Najbolji album popularne duhovne glazbe”. Radi se o albumu “Tri kralja jahahu”.

porin

Toni Eterović, Krunoslav Lajtman i Mirko Švenda Žiga

Najviše nominacija, čak 9, ove godine ima Mia Dimšić i suradnici. Nominacije i nagrade raspoređene su u 35 kategorija, a pristiglo je 1645 prijava. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Nastavite čitati

Tema dana

Uspješno odrađen kamp

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KOŠARKA

Košarkaški kamp u organizaciji KK Grafičar opravdao je svoje postojanje.

U sedam dana mladi ludbreški košarkaši, uz pomoć kvalitetnih trenera s područja naše i susjednih županija kao te posebno gostujućih trenera iz KK Cedevita napravili su veliki pomak u svom košakšakom znanju. Zanimljivo ej bilo i gostovanjre prof. Ante Tomas, a među demonstartorima bili su sadašnji i budući prvoligaški igrači. Kroz kamp je prošlo sedamdesetak mladih, a izdvojio je dvojac Grafičara Vađunec i Virag, od kojih u klubu mnogo očekuje u sljedećim sezonama. Mladi trenerski kadar ludbreškog kluba odradio je najveći dio posla oko kampa a u tome su sudjelovali Siniša Beser i trener mlađih kategorija Tomislav Horvat, a svoj udio dali su i trener Danijel Papp te Igor Dijanošić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje