Povežite se s nama

Međimurje

Turistička zajednica Međimurske županije dodijelila potpore za 25 manifestacija

Objavljeno:

- dana

U velikoj vijećnici Međimurske županije danas su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima iz 25 organizacija koje u ovoj kalendarskoj godini priređuju manifestacije od regionalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja.

Riječ je o potporama Turističke zajednice Međimurske županije za koje su se kandidati natjecali temeljem „Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2018. godini“, objavljenog 2. travnja. Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije, ujedno i zamjenica predsjednika TZMŽ, osvrnula se na činjenicu rastuće kvalitete projekata kandidiranih putem Javnog poziva i najavila projekcije njihovog dometa.

– Projekti su vrlo kvalitetni, neki od njih se odvijaju već niz godina, a neki su u ovih nekoliko godina pokazali svoj pravi smisao i svrhu. Koncentrirali smo se na povećanje turističke ponude Međimurja, na ostvarenje još većeg broja noćenja i turističkih dolazaka. Dugoročno je najvažnije da promidžba vaših manifestacija bude podržana, na čemu ćemo ustrajati. Ukupno su sve vaše kandidirane manifestacije vrijedne pet milijuna, a marketinškom aktivnošću i promocijom kroz njih ostvarit će se preko dva milijuna kuna – rekla je Herman.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, ujedno predsjednik TZMŽ, naglasio je:           – Zajedničkom sinergijom i kontinuiranim radom stvaramo nove vrijednosti u međimurskom turizmu, a pritom bilježimo rast broja noćenja i turista. Naša obaveza je da radimo na promociji turizma Međimurja koje svakodnevno jača svoju poziciju na tržištu, a dokaz tome su službene brojke po kojima smo druga županija kontinentalne Hrvatske po rastu broja turista i noćenja. Sve će to dodatno povećati broj novih posjetitelja, noćenja, a ovim sredstvima siguran sam da će se vaše manifestacije, ideje i ponuda oplemeniti, a pritom turizam Međimurja postati nezaobilazna kontinentalna destinacija – rekao je Posavec.

U ime potpisnika obratio se predsjednik Saveza ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer koji je istaknuo:

– Ova sredstva nisu velika, nisu ni mala, a svakako su vrlo vrijedna. S tim ćemo napraviti veliku priču i sve što smo dobili vratit ćemo našoj Županiji dvostruko.

Prema trinaest kriterija, Sporazume o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u svrhu potpore turističkim manifestacijama u Međimurskoj županiji u 2018. godini potpisali su:
Savez ribolovnih društava MŽ za Svjetsko ribolovno prvenstvo, Terme LifeClass Sveti Martin za Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 km, Udruga Hortus Croatiae za Urbanovo, Turistička zajednica Grada Čakovca za Porcijunkulovo, Turistička zajednica Općine Štrigova za Štrigovske noći, Fest press j.d.o.o. za 16. Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”, Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri za Dane turizma, Turistička zajednica Grada Mursko Središće za Ljeto uz Muru, Turistička zajednica Grada Preloga za Konjički turnir, Turistička zajednica Općine Nedelišće za Martinje u Nedelišću, Udruga mladih Forestland za Forestland festival, Kulturna udruga Retro za 10. trash & burn, Lagoda j.d.o.o. za Europsko prvenstvo u disc golfu, Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ za BIMEP, DG Sport d.o.o. za Riverside, Agencija Emir Češo za Handball camp Jolly, Gradska kavana Čakovec za Ljeto u Kavani, Biciklistički klub Mura Avantura za Halicanum maraton, SRK Klen za Ljeto ribe uz Dravu, Udruga Međimurska gruda za Bakine kolače, KUD Donji Vidovec za Dane tradicije i kulturnog nasljeđa, Slad d.o.o. za Dane zlata i starih zanata, MNK Vidovski zlatari za Lov na zlatarski prsten, Udruga međimurskih proizvođača krumpira za 18. festival krumpira, Udruga “Frkanovčani” za Frkanovec u srcu gornjeg Međimurja.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje