Povežite se s nama

Crna kronika

U 24 sata dogodile su se tri nesreće u kojima su stradali pješaci, od kojih jedna žena smrtno

Objavljeno:

- dana

U protekla 24 sata na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirane su tri prometne nesreće u kojima su stradali pješaci, javila je PU međimurska.

Nažalost, u prometnoj nesreći u Vrhovljanu, o kojoj smo izvijestili, smrtno je stradala 75-godišnjakinja, dok su u Otoku i Čakovcu ozlijeđeni 45-godišnjak te 81-godišnjak.

– Upućujemo apel svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila stanju kolnika i uvjetima na cesti te trenutnim vremenskim prilikama. Posebna obazrivost potrebna je u jutarnjim i večernjim satima te kada nastupe loši vremenski uvjeti (kiša, magla, snijeg …). Prilagodba brzine je nužna kako bi u svakom trenutku mogli pravovremeno zaustaviti svoje vozilo ispred svake zapreke, koju u konkretnim uvjetima mogu predvidjeti. Svakako, posebnu pozornost prilikom vožnje u opisanim uvjetima potrebno je obratiti na pješake – poručuju iz policije, ali ujedno pozivaju na oprez i sve pješake:

– Apeliramo na sve pješake da prilikom prelaska kolnika, posebice izvan obilježenog pješačkog prijelaza, budu dodatno oprezni i obratite pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju te da prelaze kolnik tek kada su se dobro uvjerili da je to sigurno za njih, ali i za druge sudionike u prometu. Sve pješake također podsjećamo na sigurnosnu i zakonsku potrebu obilježavanja nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom kada se kreću kolnikom noću ili u uvjetima smanjene vidljivosti. Stoga, osim potrebe poštivanja zakonske regulative, nužno je zaštiti vlastiti život, kao i živote drugih sudionika, odgovornim i savjesnim ponašanjem u cestovnom prometu – ističe policija.

Ozlijeđen djelatnik komunalnog poduzeća

Naime, jučer, 20. prosinca, oko 11:40 sati u Otoku dogodila se prometna nesreća u kojoj je 45-godišnji pješak (djelatnik komunalnog poduzeća iz Preloga) praznio kante za smeće te je pritom pretrčavao kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Kolnik je pretrčavao neposredno iza teretnog automobila namijenjenog za sakupljanje otpada. Uslijed opisane situacije u tijelo 45-godišnjeg pješaka i u kantu za smeće udario je teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do odbacivanja kante za smeće i obaranja pješaka na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni pješak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Ozlijeđen pješak na pješačkom prijelazu

Osim toga, jučer oko 18:20 sati u Čakovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj 55-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Stjepana Radića, kojom prilikom se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Uslijed opisane situacije prednjim dijelom vozila udario u tijelo 81-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon udara došlo je do podizanja pješaka na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo automobila te potom i do pada na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni pješak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Crna kronika

Ludbreg: žena prekrivač platila 200 eura, ali ga od lani nije dobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 76-godišnje žene da je prevarena pri kupnji.

Ona je, prema prijavi, u svibnju 2022. godine, na prezentaciji proizvoda u jednom ugostiteljskom objektu u Ludbregu, sklopila ugovor o kupnji prekrivača za iznos od 200 eura, javila je varaždinska policija. Dio iznosa platila je odmah pri sklapanju ugovora, a preostali je dio otplatila na rate.

Do dana prijave nije dobila plaćeni proizvod, dok su je prodajni agenti prilikom kontaktiranja, lažnim prikazivanjem činjenica držali u zabludi da će joj se prekrivač dostaviti.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Motociklist u Lopatincu teško ozlijeđen: sletio je s ceste i udario u betonski most

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 19. ožujka 2023. godine, nešto prije 12 sati u Lopatincu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 36-godišnji motociklist, javila je PU međimurska.

Upravljajući Hondom CBR 600 F, čakovečke registarske oznake, Ulicom Ivana Gorana Kovačića, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je u zavoju motociklom izašao izvan kolnika u cestovni jarak.

Potom je u nastavku vožnje cestovnim jarkom ispred obiteljske kuće u Radničkoj ulici prednjim dijelom motocikla udario u betonski propusni most.

Uslijed siline udara 36-godišnji vozač odbačen je preko motocikla u cestovni jarak. Ozlijeđeni 36-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen.

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se posebno izvješće o prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje