Povežite se s nama

Život i društvo

U 45. godini iznenada preminuo svećenik Željko Cestar iz varaždinskog kapucinskog samostana

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

U Varaždinu je jučer u 45. godini života iznenada je preminuo fra Željko Cestar, kapucin.

Cestar je rođen 21. studenoga 1971. u Zagrebu u Bratini kod Pisarovine. Prije nego je ušao u franjevački red kapucina radio je kao profesionalni kuhar i profesor u Ugostiteljskoj školi u Zagrebu. Kao kandidat ušao je u Red franjevaca kapucina u Karlobagu godine 2002. a novicijat je započeo isto u Karlobagu sljedeće 2003. godine.

Prve redovničke zavjete položio je 19. rujna 2004. u Rijeci. Nakon toga polazi redoviti studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu od 2005. do završetka studija 2011. te je stekao akademski naziv magistar teologije.

Doživotne zavjete položio je u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb-Dubrava, 6. listopada 2010. godine. Za đakona je zaređen u zagrebačkoj katedrali 4. prosinca 2010. a svećenički red primio je u zagrebačkoj katedrali 18. lipnja 2011. Mladu misu slavio je u Bratini, u kapeli Sv. Ane (župa Uznesenja BDM – Kupinec) 31. srpnja 2011. 

Od 2011. do svoje smrti kao svećenik–redovnik djelovao je u samostanu u Varaždinu.

Izvor:
Foto: Župa Ivanec

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje