Povežite se s nama

Život i društvo

U 66. godini iznenada preminula svima omiljena gimnazijska profesorica Davorka Majetić

Objavljeno:

- dana

Iznenada je u 66. godini preminula poznata profesorica i kemičarka Davorka Majetić Lucić, dugogodišnja zaposlenica Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu.

– Duboko potreseni neizmjernom boli javljamo da je iznenada preminula naša draga profesorica, strastvena kemičarka i zaljubljenica u nastavnički poziv, divna kolegica, razrednica i prijateljica, žena velika srca i okrepljujućeg osmijeha, profesorica Davorka Majetić. Svoj je život posvetila podučavanju, a svojom je ljubavlju, mudrošću, strpljenjem, toplinom i znanjem oblikovala generaciju za generacijom, kako učenika, tako i kolega, uvijek spremna za razgovor, za slušanje, za savjet.

Draga naša profesorice, neizbrisiv ste trag ostavili u nama i zauvijek ćete biti u našim srcima! Hvala Vam na svemu! Mirno Vam more…

Dragu nam i nezamjenjivu profesoricu posljednji ćemo put pozdraviti na komemoraciji u njezinoj i našoj školi u ponedjeljak, 24. kolovoza u 10 sati, a ispratiti s čakovečkoga groblja istoga dana u 15 sati. Počivala u miru! – stoji na Facebook stranici čakovečke Gimnazije.

Obitelji, prijateljima, učenicima i svim ožalošćenima redakcija Regionalnoga tjednika upućuje najiskreniju sućut.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati