Povežite se s nama

Život i društvo

U 78. godini preminuo varaždinski novinar Boris Ratković

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

Nakon duge i teške bolesti noćas je preminuo poznati varaždinski novinar Boris Ratković.

Čovjek rođen u Banja Luci, otišao je u 78. godini života i svi će ga se sjećati kao vedra i vesela čovjeka uvijek spremna na šalu.

Više od 30 godina radio je u Večernjem listu, bio je suradnik Radio Varaždina u Kulturnoj panorami, uređivao je Domski vijesnik KPD-a Lepoglava, u Varaždinskim vijestima sve je uveseljavao svojim Umirovljeničkim dnevnikom, kasnije je pisao i kolumne za eVaraždin, dok je bio suradnik i na VTV-u.

Napisao je i nekoliko knjiga o sportu i povijesti Varaždina, posljednja koja mu je izdana nosi naslov  „Varaždin, putovanje u prošlost“. Također, svi ga pamte kao strastvenog gljivara i osnivača gljivarskog društva.

 

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje